Galerii: Tuudi jõel peeti otsinguõppust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval oli Suitsu silla ümbrus täis päästetehnikat ja sagmist, sest Päästeliidu egiidi all toimunud  õppusel harjutati kadunud inimeste otsimist nii veekogult kui ka maismaalt.

Õppuse legendi järgi oli eelmisest õhtust Tuudi jõel kaduma jäänud paat kahe inimesega ning maismaal eksinud matkama läinud 6liikmeline noorteseltskond koeraga.

Jõel kadumajäänuid asusid otsima Haapsalu politseijaoskonna SAR-meeskond ja Lääne-Eesti Vabatahtliku Reservpäästerühma (RPR) alused ning hättasattunud leitigi umbes pool tundi peale otsingute algust.

Maismaaotsingutes osalesid RPR-i otsingukoerad ja vabatahtlikud, samuti hiljuti loodud ja üle Eesti tegutsev Estsar otsingugrupp, Lihula kutselised ning Vatla ja Kõmsi vabatahtlikud päästjad. Paari tunniga olid kõik kuus metsas ekselnud noort üles leitud.

Peakorraldaja Tauno Tähe pidas õppust kordaläinuks.

Tema sõnul sai Kasari delta valitud õppuste paigaks seetõttu, et roostiku ja lisajõgede rohkuse tõttu on tegemist keerulise piirkonnaga, mis samas on päästjatele üsna tundmatu. „Samas on see küllaltki suure koormusega kant ja kus aeg-ajalt inimesed ära eksivad,” lisas Tähe.   

Tähe sõnul oli nädalavahteusel toimunu kolmas õppus, mida Päästeliit tänavu koos päästeameti ja politseiga on korraldanud.  Kui Virumaal harjutati tegutsemist reostustõrje korral, siis Jõgevamaal viidi samuti läbi otsinguõppus.

Fotod Priit Matt ja Tauno Tähe

Otsinguõppus Kasaril (01). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (25). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (24). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (22). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (21). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (20). Foto Tauno Tähe Otsinguõppus Kasaril (19). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (18). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (17). Foto Tauno Tähe Otsinguõppus Kasaril (16). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (15). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (14). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (13). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (12). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (11). Foto Tauno Tähe Otsinguõppus Kasaril (10). Foto Tauno Tähe Otsinguõppus Kasaril (09). Foto Tauno Tähe Otsinguõppus Kasaril (08). Foto Tauno Tähe Otsinguõppus Kasaril (07). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (06). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (05). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (04). Foto Priit Matt Otsinguõppus Kasaril (03). Foto Tauno Tähe Otsinguõppus Kasaril (02). Foto Priit Matt

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments