0

Tuntud laenutajad tõid raamatukokku elevust

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna võis raamatukogupäevade puhul kohata kõikjal Eestis raamatukoguhoidjatena tuntud inimesi.

Haapsalu raamatukogus tegi hommikul kell 11 otsa lahti maavanem Neeme Suur, tema järel võttis koha sisse muusik Arno Suislep. Kui Neeme Suur on ka varem raamatukogus külalislaenutajaks käinud, siis kõik ülejäänud — Suislep, fotograaf Merilin Kaustel–Lehemets, õpetaja ja hobifotograaf Tiiu Kammiste, keskraamatukogu direktor Ilme Sepp ja Haapsalu kutsehariduskeskuse koolitusjuht Ingrit Kera, on leti taga esimest korda.

Keskpäevast leti taha istunud Suislep pidas raamatukoguhoidja töö juures kõige raskemaks suurt infotulva, mis külalisraamatukoguhoidjal tuli omandada. Vaja oli tutvuda nii laenutusprogrammiga kui ka tagastatud raamatule riiulil õige koht leida.  

Tagastatud raamatu vastuvõtmise ja uue väljaandmisega sai Susilep raamatukoguhoidja abiga kenasti hakkama. „Kas võtate ka midagi?” uuris külalisraamatukoguhoidja nagu kord ja kohus pärast tagastatud raamatu vastuvõtmist. Mõne märkuse pidid raamatukogutöötajad agarale laenutajale siiski tegema — näiteks tuletama meelde, et laenutaja nime ei tohi valju häälega öelda, sest see käib isikuandmete kaitse vastu.

Tagastajaid-laenutajaid astus järjest uksest sisse välja — hetke, mil raamatukogu oleks külastajatest tühi olnud, ei tekkinud. Mõni tõi lihtsalt raamatu tagasi, teine läks ka riiulite vahele uut valima. Raamatukoguhoidja Terje Holtz sõnul vastas külastajate hulk tavapärasele tööpäevale. 

Pearaamatukoguhoidja Kersti Brandt ja lugejakoolituse peaspetsialist Teele Jurtom kinnitasid, et külalisraamatukoguhoidjad tulid tunniks raamatukogu leti taha päris hea meelega ning olid ka lugejatega lahked ja avalad suhtlejad.  

Iga külalisraamatukoguhoidja pidi täna lugejatele soovitama ka üht raamatut. Neeme Suure valik oli Churchilli „Üks 20. sajandi elulugu”, Arno Suislep lisas omalt poolt Janwillem van de Weteringi „Tühja peegli” ja Merilin Kaustel-Lehtmets hoopis teistlaadse Joe Tiddi, John Bessanti ja Keith Pavitti „Innovatsiooni juhtimise”

Fotod: Arvo Tarmula

raamatukogu1 raamatukogu2 raamatukogu3

IMG_7206 IMG_7211 IMG_7234 IMG_7279 IMG_7299 raamatukogu4 raamatukogu5 raamatukogu6 raamatukogu7

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz