Vikerraadio Reporteritund käsitles Salajõe veeprobleeme

Kaie Ilves

kaie@le.ee

niibi

Salajõe elanikud kardavad, et uus turbakaevandus rikuks vett veel rohkem. ARHIIV

Vikerraadio Reporteritunnis arutleti eile Salajõe kandi kaevuvee üle. Kekkilä OÜ Eesti tehase soov Niibi rabas turbakaevandamist laiendada on põrkunud Salajõe külaseltsi vastuseisule – karstialal asuvad kaevud on väidetavalt juba varasema kaevandamise tõttu rikutud. Õieti on hajaasustusega külade suurim mure praegu see, et saaks kaevuvee jälle joogikõlblikuks.

Reporteritunnis said sõna Salajõe külaseltsi juhatuse liige Aivar Allikmaa, hüdrogeoloog Pille Sedman, Kekkilä Eesti OÜ juhatuse liige Ly Lauringson, Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ja Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juht Kaja Lotman.

Saade on järelkuulatav siit: http://vikerraadio.err.ee/l/jarelkuulamine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jass
8 aastat tagasi

Huvitav miks see Kekkilä tegelane seal saates üldse sõna võttis, kui ta midagi ei tea 🙂