Martna vallas ilmus teele hundikari

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Hunt STSERBATÕH

Hunt. VALERI ŠTŠERBATÕH

Martna vallas Kesu ja Saanika vahel ilmus pühapäeva õhtul teele hundikari.

Pühapäeva õhtul kella kaheksa paiku nägi Märjamaa-Haapsalu liinil olnud bussijuht teel kolme hunti. Buss oli just mööda sõitnud Kesu küla sildist, kui juht märkas eemal teepervel loomi, keda ta pidas esialgu koerteks.

„Tasakesi tulin, kaugtuled olid peal, nii 50-60 kilomeetrit tunnis. Siis vaatasin, et kõik on kangesti ühtemoodi, et ei saa olla koerad,” ütles mees.

Lähemale jõudes selgus, et teeveerel on kolm hunti. Üks, kõige suurem, tuli tee peale, vaatas lähenevat bussi, vaatas kaaslasi, ja silkas üle tee paremale poole metsa. Teised kaks, üks veidi pisemat kasvu, ja teine, lahjapoolne, kargasid samuti teele ja hakkasid bussi ees kruusatee peal jooksma.

„See suurem, see oli ehk isane, ja teised võisid ehk olla ema ja poeg, aga ei tea ka,” pakkus bussijuht.

Kaks vähemat hunti jooksid bussi ees 1,5-2 kilomeetrit. Siis kalpsas suurem paremale poole metsa, lahjem aga pani täie auruga edasi. Bussijuht võttis kiiruse maha ja umbes kolm kilomeetrit bussi ees teel jooksnud loom põikas metsa väheke enne Saanika küla silti.

„Paistis, et hakkas ära väsima,” nentis bussijuht.

Bussijuht arvas, et õhtuhämaruses teele sattunud loomad suundusid jahile.

Autojuhina terve Eesti risti-rästi läbi sõitnud mees, kes on viimased seitse aastat töötanud bussijuhina, ütles, et varem pole tema silmad tee peal hunti näinud.

„Kitsi ja jäneseid küll, aga hunti mitte. See oli ikka võimas vaatepilt,” ütles mees.

Umbes viis kilomeetrit enne seda kui teele hundikari sattus, silkas bussi ees jänes.

„See jooksis 55 kilomeetrit tunnis, hundid jooksid 40-50 kilomeetrit tunnis ja lõpu poole see lahjem jooksis 30 kilomeetrit tunnis,” ütles bussijuht.

Kahjuks ei õnnestunud mehel huntidest pilti teha, sest oli hämar ja kaamerat polnud kaasas, küll aga said ehmunud hundipere võidujooksust bussiga osa reisijad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
8 aastat tagasi

Jubedad loomad.Päris himutav on suvel marjul käia.

MATS
8 aastat tagasi

Tulin poest jalgsi ja teepeal panin kolmveerandise viinal päkad silma ,eks jäin veidi teepeenrale aia najale tukastama, ärgates ei olnud toidukoti sisust jälgegi. Keegi oli minu püksi sääred ainult märjaks teinud , samas märkasin et üle kraavi kaks hunti tühjendasid minu toidukoti sisu ja kojujõudes tikus oma sõbralik Muri vägisi mulle kallale .

linnuonu
8 aastat tagasi

Ja-Ja müstika

ökonomist
8 aastat tagasi

Meile toodi töö juurde paberihunt!
Elan küll kesklinnas, aga kuidagi kõhe on koju minna…

jh
8 aastat tagasi

lahe et läänemaale on vähemalt huumor alles jäänud. tükk aega sai naerda siin neid kommentaare lugedes.

Vastupidi
8 aastat tagasi
Reply to  jh

Läilaks kiskus juba.

et,
8 aastat tagasi

Lihtsa kandis liikus suvel 120 pealine hundikari. Nad on laiad tüübid, kutsuvad endid ööhuntideks. Eelmisel suvel pistsid nad nahka Saaremaa poole sõitnud välismaalastest 15 liikmelise rattamatkajate grupi viie minutiga. Hundid olid nii näljased, et matkajad kadusid huntide lõugade vahele koos rataste ja seljakottidega. Miks hunte nii vähe kütitakse?

kalle
8 aastat tagasi

muideks Läänemaa 32 pealine hundikari on rekord……Ehmja ligidal pesitseb Taebla ligidal..

kalle
8 aastat tagasi

tean ka seda juhtumit…-toredad naabrid olid…

Kohutav
8 aastat tagasi

Meil tungis 27 pealine hundikari alguses lauta, sõid korraga ära tiine lehma ja vasika, seejärel suundusid hobusetalli, ükski seitsmest suksust ei pääsenud eluga. Pärast talli-talguid ronisid meil köögiaknast sisse, parim sõber koos naise ja lapsega pisteti silme all pintslisse. Lukuaugust ise nägin. Kohutavad loomad. Naaberkülas liikuvat üks 32 pealine kari. Ida-Virumaal pidavat lausa 75-pealised karjad ringi tuhisema.

Külamees
8 aastat tagasi

Mul tuttava sõbral tulid hundid öösel aknast sisse, 2 tükki sõid isa ära ja 1 sõi ema ära.