Haapsalu koolipoisid Eesti Ekspressis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

MarkusMarkus Lember. Foto: Urmas Lauri Lember. Foto urmas lauriMarkus Lember. URMAS LAURI

Läänemaalastel võib värsket Eesti Ekspressi lugedes uhke tunne olla, sest juttu tehakse teiste seas ka Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilastega. Nimelt on 11.klassi poiste Markus Lemberi ja Karel Nappuse juhitud e-muusikakool hoo sisse saanud.

Peatsete abiturientide õpilasfirma Levidera kogus mõne kuuga poolsada klienti. Esimeseks instrumendiks valiti ukulele, sest see on „nunnu väike kitarr”. Selleks, et ukulelet veebikeskkonnas õppida, pole vajalik isegi mitte eelnev kokkupuude instrumendiga. Samuti pole probleem pilli puudumine: ukulelet saab Leviderast endale osta. Poiste jutu järgi peaksid kõik suutma juba pärast 20 loengut lugusid mängida.

E-muusikakooli suur pluss on lihtsus. Karel ütles Eesti Ekspressile, et nad tahavad inimestes tekitada vau-efekti.

„Meie abil saab tulemuse võimalikult kiiresti, kui ei taha just minna mängima Viini sümfooniaorkestrisse, vaid jämmida oma lõbuks,” ütles Karel Nappus.

Praegu saab e-muusikakoolis õppida vaid ukulelet, kuid noormeestel on plaan tulevikus õpetada ka kitarri ja klaverit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments