Kalade kudeaeg möödus rahulikult

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haug Jaama ojas. Foto: Arvo TarmulaKaks aastat tagasi pakkusid jõkke kudema suunduvad haugid Jaama ojas tõelist vaatemängu. Foto Arvo Tarmula

Kalade kevadine kudemisperiood möödus keskkonnainspektoritele rahulikult ja röövpüüdjad jõgedesse kudema suundunud kaladele liiga ei teinud.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhi Tõnis Ulmi sõnul kaebusi röövpüüdjate tegevuse kohta praktiliselt ei olnud ja inspektsiooni korraldatud reididel avastati vaid kaks ebaseaduslikku püünist.

Ulmi sõnul võib rahuliku kudeaja üks põhjusi olla see, et viimasel paaril aastal on haugi ülesminek tänu madalale veetasemele olnud väga väike. „Jaama oja on siin üks indikaator. Kõik mäletavad veel, milline hulk loodusesõpru kaks aastat tagasi oja äärde kogunes,” ütles ta.

Ulm lisas, et pole teada, kuidas kahe viimase aasta kehv kudemisperiood võib kalade arvukust mõjutada. „See on küll minu oletus, et haugide arvukus võib võib hakata vähenema. Aga võib-olla suudab haug ka mujal kudeda, näiteks lahes,” rääkis Ulm 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments