Galerii: Eurovision 2015 Lihula

Alar Birk

alar.birk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 41

Reede õhtul oli Lihula gümnaasium pea terves koosseisus kultuurikeskuses, et maha pidada üks korralik Eurovisioni lauluvõistlus.

Iga klass sai loosi tahtel riigi, mida võistlusel esindas ja kava kokku pannes võis antud riigi eurolauludest välja valida ka mitu. Rõhuda tuli eelkõige lavalisele liikumisele ja showle ning hindajad ootasid lisaks originaali jäljendamisele ka leidlikku lähenemist ja uudsust.

Roger Tibar ning Eliise Tiidussalu juhitud showl võis laval võistlustustules näha Türgit, Rumeeniat, Inglismaad, Eestit, Venemaad, Rootsit, Norrat, Moldovat, Saksamaad ja Serbiat.  

Lihula Eurovisioni võitiski Serbia ehk 8. klass, kes lisaks grand prix’ile sai ka rahva lemmiku tiitli.

„Väga äge ja positiivne oli,” ütles Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber. Ta lisas, et noored suutsid üllatada sellega, kui vägevaks nad oma peas suudavad asjad mõelda ja ära teha.

Nagu päris Eurovisionil, oli ka Lihula  üritusel rahvusvaheline mõõde, sest kõik  Lihula Gümnaasiumi Erasmus+ koostööprojekti 8 partnerriigi õpilased said Eurovisioonist osa läbi veebis tehtava otseülekande.

Lihula Eurovisioni tegi eriliseks see, et tegemist polnud õpetajate, vaid peamiselt noorte endi korraldatud ettevõtmisega. Janar Sõbra sõnul toetasid noori Hilje Tammaru ja Kristi Märk, kuid põhikorraldajad olid noored Epp Sillukse, Eliise Tiidussalu, Heini Heinlaid. Neist kaks esimest õpivad Lihula gümnaasiumi gümnaasiumiosas, Heini Heinlaid lõpetas eelmisel aastal ja õpib nüüd Tartu Ülikoolis. Tehnilist tuge pakkus ürituse läbiviimisel Haapsalu kolledž.

Eurovision oli neljandat aastat korraldatava Lihula kevadise suurürituse tänavune teema. Mullu oli koolipere ühendava  ürituse teema „Su nägu kõlab tuttavalt”. Janar Sõbra sõnul on just noored need, kes igal aastal pead kokku panevad ja uue teema välja mõtlevad.

Fotod Taavi Sepp

Kogu galerii aadressil: http://public.fotki.com/Sillukse/eurovisioon-2015-lihula-/

photo-vi

photo-vi (3)

 

photo-vi (2)

photo18-vi

 

photo11-vi

photo11-vi (1)

photo10-vi

photo9-vi

photo8-vi

photo8-vi (1)

photo6-vi

photo5-vi

photo4-vi

photo4-vi (2)

photo4-vi (1)

 

photo3-vi (2)

photo3-vi (1)

photo2-vi

photo1-vi  photo2-vi photo2-vi2 photo3-vi photo3-vi2 photo4-vi photo4-vi2 photo5-vi photo6-vi photo7-vi photo7-vi2    photo13-vi2 photo18-vi photo-vi photo-vi2

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Soojahind
8 aastat tagasi

Sa oled ikka tõeliselt väikese ajuga.

G
8 aastat tagasi

Peamine on see et need väiksesed inimesed ostaksid võimalikult palju nende suurte staaride poolt loodud rämpstoodangut ja selle käitusmismalli kiirkursus just korraldatigi. Aga väikesed inimesed on nii rumal et ei saa aru ka et seda teevad. Veel rumalamad on õpetajad kes neile seda kõike õpetavad..

Andres
8 aastat tagasi

Super pidu oli, uskumatu millega Lihula hakkama sai.
Ülihää!

elmo
8 aastat tagasi

Suured lavad vajavad suuri staare ja väikseid inimesi, sest ilma väikeste inimesteta poleks suuri staare olemas.