Österby sadam nõuab parkijailt tasu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Österby muulil on praegu kümned kalamehed. Foto: Arvo Tarmula
Österby muulil on praegu kümned kalamehed. Foto: Arvo Tarmula

Noarootsi vallavalitsus otsustas muuta Österby sadamas parkimise tasuliseks, ööpäev maksab 5 eurot ja trahv tasu maksmata jätmise eest on 30 eurot.

Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo ütles, et vallavalitsus korjab parkimisraha, et katta kulusid, mis tuleb teha sadamas kalameeste järel koristamiseks. Kevadel tulevad sajad kalamehed Österby sadamasse kalale, paljud neist ka ööbivad seal.

“Ega me sellega rikkaks ei taha saada,” kommenteeris Hirmo.

Hirmo sõnul on sadamas valvur, kes korjab parkimistasu ja müüb pirukaid. Sadamas on kalameestele ka WC.

Hirmo märkis, et tasu ei pea maksma Noarootsi valla elanikud. Valvuril on elanike nimekiri, mille alusel parkimistasust vabastust saab.

Reedel oli Hirmo sõnul sadamas ligi 40 autot ja vähemalt 80 kalameest. Kuna kalameeste seltskond tuleb peamiselt Tallinnast, siis proteste parkmistasu neis ei tekita.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass
10 aastat tagasi

Võiks kehtestada Noarootsi valla elanikele, ka Haapsalu linnas parkimistasu. Haapsalu linna elanikuna, võiksin ikka saada Läänemaal tasuta liigelda.

Sass
10 aastat tagasi

Kas saab kaardiga ka maksta ning kas kviitungi ka saab, või lihtsalt sull letti?

ai-ai
10 aastat tagasi

Triinu, miks küll nii