Kevad on olnud kulupõlenguterohke

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kulupõleng. Kaire ReiljanKevadine kulupõleng Herjavas. Foto Kaire Reiljan

Tänavune kevad on olnud kulupõlenguterohke ja vähemalt kolmel korral on põlenguala olnud suurem kui viis hektarit.

Läänemaa päästepiirkonna juhi Andres Liiva sõnul pole külma kevade tõttu rohu kasv kuigi hoogne olnud ja seetõttu on olnud ka kulu kerge süttima. Samuti on kulupõlengute levikule kaasa aidanud tuulised ilmad. 

Sel aastal on Läänemaal olnud vähemalt kolm enam kui viie hektari suurust kulupõlengut, ühel juhul on ka põlengu põhjustaja karistada saanud.

Aprilli lõpus süttis Ridala valla Vätse külas hooletust lõkketegemisest kulu ja põleng levis 6,5 hektarile. Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulmi sõnul on karistati põlengu põhjustajat hooletuse eest lõkke tegemisel 240 euro suuruse rahatrahviga. Ulm lisas, et kulupõlengu põhjustamise eest on võimalik määrata kuni 800 eurot rahatrahvi.

Vätsega samal päeval toimunud Virtsu põlengut, kus tules oli üle 10 hektari kadastikku ja roostikku ning ohus oli ka üks majapidamine, keskkonnainspektsioon alles menetleb. „Ei oska veel öelda, kas seal ka keegi lõpuks karistada saab,” ütles Ulm.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments