Neljapäevamemmed said uue käsitöötoa

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Rannarootsi neljapäevamemmed kolisid muuseumi näitusemaja teiselt korruselt esimesele, kus nende käsutuses on varasemast suurem käsitöötuba.

„Nüüd on meil ikka suurem suurem ja rohkem valgust,” ütles neljapäeviti muuseumis käsitööd tegemas käiv Aino Sillamägi täna kui vastne käsitöötuba lilledega sisse õnnistati.

Uues käsitöötoas on maast laeni riiulid, kus memmede lõngad ja kaltsuvaipade tegemiseks lõigatud kangaribad kõik värvi järgi sorteerituna kastidesse paigutatud. Suure akna alla paigutatud laua taga on valgem näputööd teha ja tuppa mahuvad ka kahed kangasteljed, milles ühed kinkisid memmedele Eva ja Bengt Heyman.

Rannarootsi muuseumi direktori Ülo Kalmu sõnul oligi ruumipuudus üks põhjusi, mis memmed teiselt korruselt esimesele kolisid. „Nüüd mahuvad lisaks memmedele siia ka külalised sisse, üleval pidid osad uksetaha jääma,” selgitas ta. Külaliste tarvis on käistöötuppa paigutatud uus sohva, kus istet võtta, memmedega juttu puhuda ja nende tegemisi jälgida.

Kalm lisas, et teine põhjus, miks käsitöötuba ülevalt alla koliti, oli neljapäevamemmede vanus. Nii mõnelgi neist on aastaid juba üle 80 ja trepist teisele korrusele ronimine pole nii lihtne.

Endisest käsitöötoast saab nüüd ekspositsiooniruum, kus seatakse sisse üks rannarootsi tuba. Ülo Kalmu sõnul on uues ekspositsiooniruumis kasutatud Pärtle talust pärist esemeid, kuid lisa on otsitud ka fondidest. Uus ekspostitsioon avatakse pidulikult järgmisel neljapäeval, 14. mail.   

Fotod Arvo Tarmula 

IMG_7238 IMG_7239 IMG_7241 IMG_7247 IMG_7251 IMG_7269 IMG_7272

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments