Galerii: Õpilased jooksid heategevuseks

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21

Täna jooksis Haapsalu staadionil 25 5.-9. klassi võistkonda, kokku ligi 200 jooksjaga heategevuslikul teatejooksul. 

Heategevusliku jooksu eesmärgiks on koguda annetusi Haapsalu Neuroloogilisele  Rehabilitatsioonikeskusele, kus liikumisvõime kaotanud lapsi  ravitakse. Haapsalu arstide, füsioterapeutide ja massööride käe all käib igal aastal ravi saamas 350-400 väikest patsienti, samuti täiskasvanud patsiente.

Haapsalus toimunud võistluspäeva juhtis Haapsalu põhikooli õpilane Ellinor Raudsepp ning  soojendusringi lastega teeb Haapsalust pärit sportlane, kiirkäija Margus Luik.

Jooksul aega ei võeta ning paremusjärjestust ei koostata.

Lisaks Haapsalule joosti üle Eesti veel seitsmeteistkümnes linnas, kokku jooksis heategevuseks üle 8000 lapse.

Teatejooksu ühe eestvedaja Erik Pallase sõnul on kümnes jooks sellevõrra erilisem, et praeguseks on jõudnud juba kaks põlvkonda põhikooliõpilasi teatejooksul käia.

„Kui me aastakümne eest teatejooksu korraldamist alustasime ning heategevuse nimel jooksid 500 Tallinna ja Kernu last, ei osanud me lootagi, et teatejooksust võiks kiirelt kasvada  Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi tuhandete ja tuhandete laste endi jaoks iga-aastane traditsioon,“ ütles Pallaste.

Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, samal ajal saavad nad osalemisega anda oma moraalse panuse nende eakaaslaste ravi jaoks, kes on õnnetu juhuse või haiguse läbi liikumisvõime kaotanud.

Teatejooks toimus samaaegselt Tallinnas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas ja Valgas. Kõigis linnades peetakse Teatejooks viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele, igas meeskonnas on kaheksa liiget. Iga kool sai registreerida piiramatul arvul võistkondi, samuti võisid end kirja panna sõpruskondade või treeninggruppide võistkonnad. Teatejooksul võitjaid välja ei selgitata, oluline on osavõtt!

Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kolmeks: üks osa läheb 11-aastase Lääne-Virumaa tüdruku Merily, teine osa 7-aastase Narva poisi Romani ning kolmas osa teiste väikeste patsientide ravi toetuseks Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses. Merily sattus kahe aasta eest liiklusõnnetusse ning võitleb õnnetuses saadud jalaluumurru tüsistustega tänaseni – lihased on atrofeerunud ja kõõlused lühemaks jäänud, nii et käia selle jalaga ei saa. Roman on aga sünnijärgse ajukahjustuse tõttu spastiline – see tähendab, et tema lihased on kanged ning lihastoonus on nii kõrge, et liikumine on üliraske. Mõlemad vajavad palju taastusravi, et oma liikumisvõimet parandada.

Haapsalus jooksid:
1.Haapsalu Põhikooli 5 B kl I võistkond
2.Haapsalu Põhikooli 5 b kl II võistkond
3.Haapsalu Linna Algkool 5b kl – Välgunooled
4.Haapsalu Linna Algkool 5a kl – Tornaadod
5.Haapsalu Linna Algkool 5c kl
6.Haapsalu Nikolai Kool 5 kl
7.Uuemõisa Lasteaed-Algkool 5kl
8.Nõva Kool 5kl
9.Kullamaa Keskkool 5kl
10. Haapsalu Linna Algkool 6b kl – Metslased
11. Haapsalu Põhikool 6b kl­- Meieklass
12.Haapsalu Linna Algkool 6kl – Väga tuusad
13. Oru kool 6 kl
14. Haapsalu Põhikool 6a kl
15. Kullamaa Keskkool 6 kl
16. Uuemõisa Lasteaed –Algkool 6 kl
17. Haapsalu Nikolai Kool 7 kl
18. Kullamaa 7 kl
19.Palivere Põhikool 8kl
20.Haapsalu Põhikool 8kl – Keeniused
21.Oru kool 8 kl
22.Kullamaa Keskkool 8 kl
23.Lihula Gümnaasium 8kl
24. Haapsalu Põhikool 8B kl
25. Kullamaa Keskkool 9kl
 

Fotod: Arvo Tarmula

teatejooks (1) teatejooks (2) teatejooks (3) teatejooks (4) teatejooks (5) teatejooks (6) teatejooks (7) teatejooks (8) teatejooks (9) teatejooks (10) teatejooks (11) teatejooks (12) teatejooks (13) teatejooks (14) teatejooks (15) teatejooks (16) teatejooks (17) teatejooks (18) teatejooks (19) teatejooks (20) teatejooks (21)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments