Märjamaa vallajuhid käisid Kullamaal maad kuulamas

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kullamaa vallavanem Jüri Ott. ARVO TARMULA

Eile kohtusid Kullamaal Kullamaa valla ja Märjamaa valla esindajad eesmärgiga teha edaspidi rohkem koostööd.

Kullamaalaste kutsel kohtunud vallajuhid vaagisid mõlema omavalitsuse eelarveid, majanduslikku seisu ja laenukoormust. Kullamaa vallasekretäri Kersti Lipu teatel arutlesid kullamaalased ja märjamaalased kahe valla tuleviku üle ka uue haldusreformi aspektist.

„Konkreetselt liitumisplaane seekord ei arutatud. Pigem tutvusime üksteisega ja kuulasime maad,” ütles Märjamaa vallavanem Villu Karu.

Ka Kullamaa vallavanem Jüri Ott kinnitas, et ühinemisplaane kaks valda esialgu ei pea.

„Oleme head naabrid. Olen endiselt seisukohal, et vallad võiksid toimetada omaette, aga teha rohkem koostööd,” ütles Ott.

Teisalt ei salanud Ott, et püüab paar sammu ette näha. „Kõik oleneb sellest, mis võtmes tuleb haldusreform. Meie vallavolikogu on jätkuvalt seda meelt, et ise toimetada. Meil ei ole eesmärki liituda. Esialgu ei ole ka põhjust. Kui aga tuleb sundliitmine, siis peame vaatama, mis saab, ja kõiki variante kaaluma,” ütles Ott.

Märjamaa vallavolikogu esimees Urmas Kristal ütles, et Kullamaa on väike, hästi toimiv vald. „Kui käsku liituda pole, siis miks peaks,” nentis Kristal.

Kristal lisas, et kui Kullamaa peaks siiski tahtma Märjamaaga liituda, nii et Märjamaa Eesti suurima vallana kasvaks veelgi, siis saaks Märjamaa juurde hea tüki.

Küsimusele, miks just Märjamaa poole vaadatakse, tuletas Jüri Ott meelde oma kunagist Suur-Läänemaa võimaliku taastamise ideed. „Pool Märjamaa valda on olnud Kullamaa kihelkond ja Märjamaa on olnud Läänemaa osa,” ütles Ott.

Märjamaa ja Kullamaa on Oti sõnul ka selles mõttes tihedasti seotud, et Kullamaa lapsi käib Märjamaal lasteaias ja Märjamaa lapsi Kullamaal kooli. „Meie ei hakka kunagi endale ujulat ehitama, aga Märjamaal on see olemas. Ka on neil olemas väga hea muusikakool,” lisas Ott.

Üks võimalikke koostöö vorme võiks Oti sõnul olla ühisasutuste loomine, näiteks ühine menetlusjärelvalve.

Läänemaalt ütles Ott Kullamaal olevat tihedama koostöö Lääne-Nigula valla ja Lihula vallaga. Nendega Märjamaa kombel ametlikku kokkusaamist ei ole korraldatud, sest oma maakonna vallajuhtidega saadakse kokku nagunii.

Märjamaa valla juhtidega on plaanis uuesti kohtuda Märjamaal.

Eilsel kohtumisel osalesid Märjamaalt vallavolikogu esimees Urmas Kristal, vallavanem Villu Karu, abivallavanem Triin Matsalu, rahandusosakonna juhataja Lea Laurits, sotsiaalosakonna juhataja Marge Viska, vallavalitsuse liige Margus Jehe ja vallasekretär Maigi Linna.

Kullamaa vallast osalesid volikogu esimees Einar Pärnpuu, vallavanem Jüri Ott, abivallavanemad Heikki Salm ja Katrin Viks, pearaamatupidaja Aare Lauren ja vallasekretär Kersti Lipu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
MIKK
7 aastat tagasi

VALGU KOOL
MARJAMAA KOOL

elanik
8 aastat tagasi

Kullamaa valla juhtimiskultuur põhineb korruptsiooni tunnustega?! Miks ? Miks vallas raha ei loeta!!!!!
Loe otsuseid ja vaata muid nn varjatud tegevusi, kamp võõraid võimutseb……. Haldusreform lööb laiali need tänased mänguri kaartid. Uskuge, elu muutub kindlasti paremaks .

teede raha
8 aastat tagasi

tootvale tööle, siima suittsu 21000 euri maksva mustkattega teele kraavi kaevama

Hea nali....
8 aastat tagasi

Ott ja Pärnpuu otsivad päästerõngast. Rumalad on need kes õnge lähevad!