19

Politseinikud jälgisid kooli ees jalgrattureid

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna hommikul ootasid Haapsalu põhikooli juures koolisaabujaid politseinikud, kelle huvirobiidis olid seadpuhku just ratturid.

Politseinikud uurisid jalgrattaga koolisaabunutelt, kas nende rattad vastavad nõuetele ja jälgisid, et nooremad kui 16aastased kannaksid ka kiivreid, nagu seadus nõuab.

Mõni koolipoiss ehmatas politseivorme nähes nii ära, et tegi äkkpidurduse ja pööras kiiresti otsa ringi. Spordihoone juurde jalgratta hoiule pannud noormehel tuli siiski kooli jõudes politseinikega vestelda ja ta tunnistas, et ehmatas ära, sest ei kandnud kiivrit. Väiksemad poisid aga kinnitasid, et neid politseinike nägemine kooli ukse ees verest välja ei viinud.

Politseinikud kontrollisid, kas jalgratastel on nõuetekohased helkurid, tuled ja signaalkell ning kas pidurid on korras.  Noorsoopolitseiniku Tiina Mati sõnul vastas paarikümne kontrollitud ratta hulgas kõigile nõuetele vaid üks. Tema kolleeg Sirje Treiman tõi näiteks, et nädala alguses Paliveres samalaadse aktsiooni käigus kontrollitud rataste puhul olid neljal ratturil rattad korras ja kiiver peas.

Noorsoopolitseinik Sirje Treiman ütles, et kõige sagedamini on jalgratastelt puudu esi- ja tagahelkurid ning kell. Üks väike poiss ütles politseinikule, kes uuris, kas rattal kell on, et tal polegi seda väga vaja, sest sõidab takistusest lihtsalt mööda.  

Kiivrite puhul paistab, et kui nooremad lapsed neid kannavad, siis vanemad, 13-15aastaste hulgas kiivrikandmine populaarne pole. „Üks poiss vabandas, et unustas kiivri koju. Ma küsisin, et kas ta mobiiltelefoni ka koju unustab,” rääkis Treiman.  

Haapsalu konstaabel Meelis Laurmann ütles, et kuigi seadus lubab 16aastastel ja vanematel sõita kiivrita, on nad ikkagi jalgrattaga liigeldes riskigrupp ja võiks enda turvalisuse huvides kiivrit kanda.   

Koolis juures jalgrattaid kontrollinud politseinikud kedagi ei karistanud, kuid iga ratta kohta täideti kaart, kus puudused ära märgiti. See info saadetakse ka lapsevanemale.

Lisaks Haapslaule on politseinikud sel nädalal kontrollinud noori rattureid Palivere ja Taebla kooli juures. Ees on ootamas reid Lihulasse.

Lääne prefektuuri pressiesindaja kaja Graki sõnul on sellised ettevõtmiste eesmärk tõsta inimeste teadlikkust — mõistetakse, et kehtestatud nõuetest kinnipidamine on inimese enda ohutuse huvides.

Lisaks tuletab see lapsevanematele meelde, et lapsele jalgratast soetades tasub tähelepanu pöörata nii jalgratta tehnoseisundile, lapse turvavarustuse kasutamisele kui ka rääkida liiklemise reeglitest.  

Fotod Arvo Tarmula

 

IMG_7122 IMG_7117 IMG_7114 IMG_7111 IMG_7104 IMG_7099     

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Posti+Mees
Posti+Mees

ilmselt on tõde suht valus kuulata mõnel…

Andre Seller
Andre Seller

Lääne Elu võiks endast ja lugejatest siiski nii palju lugu pidada, et lõpetab anonüümse kommentaariumi!

Posti+Mees
Posti+Mees

pildil olev materjal annab lootust et nende teenistujate relvades on siiski inimeste ohutuse huvides paukpadrunid…

aga
aga

Jalaka tänaval on ühes eramajas kaks suurt koera,kes juba mitu korda aiast lahti saanud.Ei julge seal oma koeraga enam liikudagi,ei tea,kuhu peaks abi saamisel pöörduma ? Tänav on ikkagi kõigile ohutuks liikumiseks.

bla
bla

Äkki alustad koerte omanikust?

Posti+Mees
Posti+Mees

poole aasta jooksul olen näinud 1 suukorvistatud koera…
Aga isikud sellest organisatsioonist kus relvastatuna 15 aastaste käest raskelt peksa saadakse kardavad ju suukorvita koera,sest koer võib hammustada…aga 10 aastasest käib ehk jõud üle…sila jest uma ne nada…

jalutaja
jalutaja

Olen Andresega 100% nõus, et tuleb korrale kutsuda koeraomanikke,kes oma penidega ilma rihmata jalutavad.Paralepa juhtum, kus koer sai põdralt jalaga oli tegu Vahur Viitmaa koertega, kelle koerad on kasvatamatud ja kurjad.

Andres
Andres

Vahurit ma tean kùll ja tema mindki,aga jutt Vahurile on järgmine.Seadused kehtivad ka SINU JAOKS.

Posti Mees
Posti Mees

Vaadake nende nägusid…intelligentsus ja arusaam lausa kiirgab sealt nagu Stalini päike…

andres
andres

lasteaed see Haapsalu politsei.

Andres
Andres

Kui paralepas kedagi korrale kutsuda ja trahvida siis on need koeraomanikud kes ilma rihmata oma penisid jooksutavad,ning kes tervisejooksjaid kimbutavad.

Kevad 2015
Kevad 2015

Ei tea jah, mis eesõigus nende koeraomanike koertel on, et neid rihma otsas ei peeta (kuid see ei käi kõigi kohta).

savu
savu

Ostsin eile Ukraina viina ja suitsu ja paar politseiniku olid ka sabas aga kedagi ei trahvinud…

wpDiscuz