1

LÜGi noorte filme saatis Saaremaal edu

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Karl-Christoph Rebane ja Kristiina TeinemaaKarl-Christoph Rebane ja Kristiina Teinemaa. Foto: erakogu

Läänemaa Ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilased Karl-Christoph Rebane ja Kristiina Teinemaa tõid Kuressaare gümnaasiumi minifilmide festivalilt koju laureaaditiitli ja mitu eripreemiat.  

Noored osalesid festivalil lühifilmidega „Ajupesur”, „Meeleheide” ja „Purjus Lumivalguke” 

Rebase film „Ajupesur” ja Teinemaa film „Meeleheide” valmisid LÜGi kunstiekspositsiooni „Värvides on vägi” raames, mida sai sel kevadel näha Haapsalu linnagaleriis. Kooli kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla suunamisel jõuti nende filmidega ka Saaremaa festivalile. „Purjus Lumivalguke” valmis loovmeedia tunni projektina.

„Ajupesur” võitis tantsufilmi eripreemia ja pälvis ka laureaadi tiitli; film „Purjus Lumivalguke” võitis parim tummfilmi eripreemia ja Chaplini preemia ning film „Meeleheide” võitis siira filmi eripreemia.

Noored ise olid tulemuste üle õnnest sõnatud ja on ootamas juba tuleviku filmifestivale ning konkursse. Kuressaare gümnaasiumi minifilmide festival toimus kuuendat korda ja seal osales 16 filmi. Filme hindas žürii: Margus Muld, Mikk Rand, Mart Vares, Arun Tamm ja Andres Kõpper.

Karl-Christoph Rebane

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
...
...

tublid

wpDiscuz