Naiskolleegid süüdistavad Jaak Madisoni ahistamises

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 madison

Jaak Madison. ERAKOGU

Postimees kirjutab, et riigikogu liikmel Jaak Madisonil (EKRE) oli Tallinkis töötades kombeks tungida järgitehtud uksekaardiga naissoost kolleegide kajutitesse,  avaldades soovi rääkida, ja lõpuks end paljaks koorida.

Madisoni käitumine jäi lihtsalt moraalseks ahistamiseks. Kajutisse pääsenuna alustanud ta üldjuhul vestlust oma huvist poliitika vastu või kõnelnud lihtsalt tühjast-tähjast. Hiljem läks ta siiski konkreetsemaks: kooris end aluspesuni riidest lahti ning avaldas soovi vestluspartneri kaissu pugeda.Kannatanute sõnul lõppesid need delikaatsed olukorrad Madisonile kajutist välja juhatamisega. Ajaleht lisas, et Madison käitus neidudega viisakalt.

Postimees märkis, et Madisoni huvis noorte naiste vastu poleks iseenesest midagi taunitavat, kui sellega poleks kaasnenud ametivolituste ärakasutamine ja neidude kajutikaartide kopeerimine. Postimees ahistamise ohvrite nimesid ei avalda, kuid ajalehe kinnitusel on neid rohkem kui üks.

"Esimene kord tegi see mulle nalja, sest olukord oli veider," rääkis üks kannatanu. "Kui see korduma hakkas, siis sain vihaseks ja viskasin Jaagu lõpuks kajutist välja. Tema ahistava käitumise pärast ma vahepeal isegi kartsin kajutisse magama minna."

"See on väljamõeldis," ütles Madison Postimehele. "Ajakirjandus võiks teha midagi paremat, kui sellist mõttetut laimu fabritseerida."

Rahvuslike konservatiivide (EKRE) esimees Mart Helme rääkis kaks nädalat tagasi Haapsalus esinedes, et natsisüüdistuste järel hakatakse erakonna kõige nooremat parlamendiliiget Madisoni süüdistama naiste ahistamises. Helme kinnitas, et need süüdistused on alusetud.

Ülevaadet EKRE Haapsalu koosolekust saab lugeda artiklist "Helme tahab uues riigikogus võtta 51 kohta".

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mailis
8 aastat tagasi

Mis kõik sai aastaid või aastakümneid tagasi tehtud, siis kui riigikogus ei oldud! Mõtelge kõik riigikogulased selle peale….

hk
8 aastat tagasi

Noarootsis oli ta küll päris ontlik.

ehal käimine
8 aastat tagasi

oli juba ennevanasti üks moodus neidudega suhelda. Kes pääses koiku äärele, kes teki alla.

naise
8 aastat tagasi

saamiseks on parim meetod enda lahtiriietamine…

omasooiharejatest ajakirjanikud
8 aastat tagasi

üks nendest ilmselt tänagi tööl.

Helme sõnul pole Madisoni EL-i asjade komisjoni asejuhi koht ohus | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Jaak Madisoni riigikogu Euroopa Liidu asjade (ELAK) aseesimehe koht ohus, sest süüdistused on anonüümsed ja pole seega […]

fännidele
8 aastat tagasi

Madisoni fenomeni fännidele soovitan mõelda kui ta teie kohju tuleks järgitehtud võtmega ja ennast poliitiliselt ja riietuselt avab…

lugeja
8 aastat tagasi

Mina süüdistan Reformierakonda lauslollustes ja Eesti rahva peal inimkatsete tegemises

Eesti+Vabaks
8 aastat tagasi

Kulla “lääne elu”et kasvõi natuke vähempugejalik valitseva kliki ees välja näha, kas siis ei oleks eetiline avaldada ka asjaosalise kommentaar?

Ivo
8 aastat tagasi

“Jaak Madissoni imeline teekond läbi Eesti”