0

Läänemaa poistepäev pälvis aasta teo tiitli

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Läänemaa poistepäev „Tervis ja ohutus” valiti inimeseõpetuse aasta teoks Eestis.

Poistepäeva korraldas mullu septembris Läänemaa inimeseõpetuse õpetajate ainesektsioon, mida juhib Kullamaa keskkooli terviseõpetaja Mai Jõevee. Igal aastal korraldab terviseõpetajate ühing konkursi, kus saab kandideerida aasta terviseõpetuse õpetaja ja aasta teo tiitlile.

„Meil õnnestus „Poiste päevaga” saada aasta teo tiitel,” ütles Mai Jõevee.

Poistepäev oli Läänemaa kõigi koolide 8. klassi poistele. Neid tuli Haapsallu kaheksast koolist kokku 120. Poistepäeval lõid kaasa päästeamet ja maanteeamet, kaitseliit ja politsei. Kõik nad näitasid oma masinaid ja tegelesid poistega. Kaitseliit tutvustas lasketiiru, maanteeameti tõmbenumber oli simulatsioonimasin. Haapsalu spordibaaside haldusjuht Alar Källe tegi ekskursiooni veekeskuses.

„Tahtsime 8. klassi poistele pakkuda põnevat tegevust,” ütles Mai Jõevee. „Tagasiside oli väga hea.”

Poistepäeva korraldasid neli naist peaaegu mitte millegi eest. Kaitseliit, päästeamet jt tulid välja tasuta. Helge Üprus Haapsalu algkoolist korraldas naiskodukaitse abiga poiste toitlustamise. Hilje Tammaru Lihulast muretses toiduraha. Endla Kersman Noarootsist kirjutas 120 lapsele tunnistused ja töötubade tegijaile tänukirjad.

„Meie neljakesi saimegi 17. märtsil haridusministrilt tänukirja,” ütles Jõevee.

Konkursi korraldas Eesti inimeseõpetuse ühing.

Jõevee sai 2010. aastal aasta õpetajaks, sest korraldas PRIA projekti abiga üle maakonna aasta jooksul 13 üritust. Nende hulgas oli tervisepäev, kolmepäevane suvekool Üdruma seltsimajas jms.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz