Läänemaa jalgpalliklubi tabas hooaja viimases mängus 0:8 häving

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

jalgpall

Esimese värava lõi Imavere meeskond (tumesinises) juba 3. mänguminutil. Foto: Arvo Tarmula.

Läänemaa jalgpalliklubi pidi täna kodustaadionil Imavere vastu peetud mängus leppima hävitava 0:8 kaotusega, mis tähendab ühtlasi ka madalamasse liigasse kukkumist.

Läänemaa JK võistles tänavu esimest korda Eesti 2. liigas ja tuli seal kokkuvõttes 14 võistkonna hulgas 12. kohale, mis tähendas, et pidada tuli üleminekumänge 3. liigas teiseks tulnud Imavere vastu. 2. novembril võõrsil peetud esimese üleminekumängu kaotas Läänemaa 0:2.

Too mäng oli Läänemaa JK treeneri Aavo Tomingase sõnul olnud küllaltki pingeline. Seda hoolimata sellest, et puudu oli mitu põhikoosseisu mängijat ja väljak oli Läänemaa jalgpallurite jaoks harjumatult viletsas seisukorras. Läänemaa JK jaoks tähendas see kaotus seda, et täna oleks olnud vaja võita vähemalt 3 väravaga. Neid kolme väravat kahjuks siiski ei tulnud.

Teine üleminekumäng lõppes hoopis 0:8 kaotusega. Jalgpallimatši eel mängu algust oodates ennustas Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula, et meeskond, kes lööb kiirelt esimese värava, võidab täna suurelt. Tarmula ennustus läkski täppi, sest Imavere lõi juba 3. mänguminutil palli Läänemaa väravavõrku.

See värav määras kogu ülejäänud mängu kursi. Läänemaa mäng lõi kõikuma ja järgmise veerandtunni jooksul lõi Imavere meie meeste vastu veel 3 väravat. Enamik sellest ajast möödus Läänemaa väljakupoolel ning läänlastel palju löögivõimalusi ei olnud.

Umbes 25. mänguminuti paiku teenitud nurgalöögist alates õnnestus Läänemaal siiski omalt poolt kerge surve tekitada ja püsis lootus et vähemalt auväravata Läänemaa ei jää. Kahjuks ei suutnud läänlased oma võimalusi siiski realiseerida ja vahetult enne esimese poolaja lõppu mängis Imavere ründaja läänlaste väravavahi üle ning kergitas skoori juba 5 värava peale.

Läänemaa JK väravavahi Kristopher Aljaste mängu tänases kohtumises võibki pidada üheks Läänemaa nõrgimaks lüliks.

Läänemaa JK teenis esimesel poolajal kaks kollast kaarti. Ühe pälvis väravavaht Aljaste ja teise numbri 12 all mänginud Aleksandr Kovtun. Kovtun teenis teisel poolajal ka teise kollase, mis tähendas punast kaarti ja väljakult lahkumist.

Teine poolaeg ei olnud Läänemaa jaoks edukam kui esimene, sest veidi enam kui 10 minuti jooksul lasti Imaverel lüüa Läänemaa väravapuuri veel kolm palli. Oli selge, et vastased on meie võistkonna murdnud. Kahjuks ei õnnestunudki läänlastel auväravat lüüa ning lõpuvile kõlades jäi tulemuseks 0:8.

Läänemaa JK treener Aavo Tomingas ütles, et tegemist oli Läänemaa JK jaoks hooaja kõige nõrgema mänguga. Tomingase sõnul on raske öelda täpset põhjust, miks see mäng nii läks. „Ei saa millegi taha seda kaotust ajada. Kõik oli nagu olemas,” lausus Tomingas. Kui võõrsil Imavere vastu mängides oli Läänemaa võistkonnal probleeme puuduvate põhikoosseisu mängijatega siis, seekord asi nii polnud.

Järgmisel hooajal on Läänemaa JK selle kaotuse tõttu taas Eesti 3. liigas. Tomingas ütles, et esimesed mängud peetakse seal aprillis. Kahe hooaja vahele jäävad talvekuud saavad Tomingase sõnul olema ajaks, mil Läänemaa JK kogub mõtteid, kuidas edasi minna.

Imavere treener ja ka mängijana platsil olnud Alar Arula ütles peale kohtumist, et nende jaoks läks täna kõik plaanipäraselt.

„Meil oli sama taktika, mis Imaveres [mängides]. Lüüa kiirelt 1 värav ja mida edasi seda parem, sest vastane pidi võitma 3 väravaga,” lausus Arula. „Siin oli väljak parem,” lisas ta.

Järgmisel hooajal mängib Imavere Eesti 2. liigas. Arula oli meeskonna šansside osas optimistlik. „Kindlasti ei mängi me seal viimasele kohale ,” ütles Arula.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jou olen
9 aastat tagasi

mis krdi ei üritand mängida? vastased olid ikka ülikõvad, polnudki teha midagi, eks te minge proovige ise seal väljakul mängida kellele ei meeldi midagi.

Arvamus
9 aastat tagasi

Ega treener süüdi ei ole, kui mehehakatised ei viitsi mängida.

tasub kaaluda
9 aastat tagasi

treeneri vahetamist

Heinar
9 aastat tagasi

need, kes mängu käisid – kas keegi Haapsalu omadest üldse mängida ka püüdis?

Kätule teadmiseks
9 aastat tagasi

Ülemineku mängude kaotamine ei tähenda seda, et meeskond ei saa tuleval aastal II liigas mängida. 99 % on tõenäoline, et mõni II liiga sats tuleval aastal II liigas ei jätka. Sellel juhul on võimalik teha klubil teha taotlus Eesti Jalgpalli Liidule ja 99% on kindel, et liit selle taotluse ka rahuldab. Regionaalselt oleks see igati loogiline. Haapsalu seis on pallimängude osas ülimalt õnnetu. Praktiliselt kõikidel Eesti maakondade keskustel (Valgal koss, Võrul võrk, Paidel jalku + võrk jne jne) on omad võistkonnad Eesti MV kõrgliiga(des), Haapsalu pallimängude tase on siis jalku tugevuselt Eesti 4.liigas (kokku on jalkus 7 liigat) ja koss… Loe rohkem »

Madis
9 aastat tagasi

Seis on õnnetu, sest kedagi ei koti see teema. Linnavalitsusele piisab, kui saab 3 kuud aastas pidu panna, muu ei huvita. Võistkonlikud alad, eeskätt pallimängud, on kahtlemata sotsiaalne teema. Äkki Karilaid korraldab selles küsimuse koosoleku korstna juures…

Kätlin
9 aastat tagasi

Vabandage väga aga enne tuleb ikka II liigasse tagasi jõuda. Mis mulle te siin ehitate? Õnneks ei ole ma kursis, mis probleemid klubi finantsasjadega on. Kui jutt on lisasponsorite leidmisest, siis tuleb enne ikka tulemusi ka näidata. Kahju, et nii läks.

Teadja
9 aastat tagasi

Vaatamata kõigeleon Haapsalu Läänemaa kõige edukam jalku meeskond Eesti 2014. a meistrivõistlustel. Veel mängisid meistrikatel ( III liigas) Lihula JK ja Lääne-Nigula JK ning Vatla, Virtsu, Martna ja Haapsalu Harrastajad Eesti Rahvaliigas. Kui finantsasjad korda saaks,see oleks eelduseks, et kõik Haapsalust pärit mängijat kodusatsi tuua. Siis mängiks Haapsalu Esiliigas!

herr+Ligi
9 aastat tagasi

ehk siis eelmise korra treeneri pajatused/lootused oli täitsa rappa.
Peksti hoopis meil ikkagi puur umbe.

Kätlin
9 aastat tagasi

Ei ole võimalik aru saada, miks Lääne Elu just sellele spordialale “spetsialiseerunud” on. Tulemus on näha. Ehkki see pole parastamiseks öeldud, sport on sport ja tugevam võidab.

Andres
9 aastat tagasi

see oli katastroof…