11

Hapsal Dietrich parimate söögikohtade seas 36. kohal

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Dietrichi kohvik foto arvo tarmula (3)

Hapsal Dietrichi kokk Jaanika Melsas palju kiita saanud magusroaga. Foto Arvo Tarmula

Esimest korda Eesti 50 parima restorani hulka valitud Hapsal Dietrich tuli lõppjärjestuses 36. kohale, Eesti parimaks söögikohaks kuulutati NOA peakoka saal.

Konkurentide hinnangud paigutasid Dietrichi 28. kohale, kuid kohtunike hinnnangud langetasid kohta mõnevõrra.

Dietrichi üks perenaisi Mari-Liis Kaabel on varem Lääne Elule öelnud, et vaid veidi enam kui aasta tegutsenud söögikoht oleks rahul ka siis kui viimasesse kümnesse jääks. Kaabeli sõnul on juba 50 parema restorani hulka jõudmine suur asi.

Hapsal Dietrich teenis söögi, joogi, teeninduse ja miljöö pealt kokku 67 punkti. Kõige olulisemad neljast kategooriast olid söögi eest pandud punktid, sest just nende järgi pandi pingerida paika. Dietrich teenis söögi eest 25 punkti 40st võimalikust, mis tähendab heal tasemel kokandust.

Joogi eest sai Dietrich 12 (maksimaalne 20) punkti, mis tähendab hinnangut hea; teeninduse eest 18 (maksimaalne 25) punkti, mis tähendab hinnangut "kohalik meistriklass" ja miljöö eest 12 (maksimaalne 15) punkti mis tähendab hinnangut "annab ülejäänud elamusele lisaväärtust".

Konkursi korraldajate sõnul läks tänavu parima söögikoha väljaselgitamisel vaja fotofinišit, sest toidu eest said võrdsed punktid neli restorani – NOA peakoka saal, Alexander, Horisont ja Tchaykovsky. Nende vahel selgitas paremusjärjestuse punktide kogusumma. 

NOA peakoka saal, Horisont ja Tchaykovsky on Tallinna asuvad restoranid. Alexander asub aga Muhumaal Pädastes ja on neli aastat saavutanud Eesti parima söögikoha tiitli. 

Eesti parimate söögikohtade edetabel koostati kahes voorus. Kõigepealt valiti umbes 1300 söögikoha seast 50 parimat nende endi võtmetöötajate häälte põhjal. Iga hääletaja koostab oma isikliku, seitsme tema meelest Eesti kõige parema söögikoha edetabeli. Ta peab olema neid kohti külastanud ja nimekirja ei tohi kanda oma töökohta, ega isikliku omandiga seotud söögikohtasid.

Teises voorus oli hindajateks 12 Eesti ja 18 välismaa toidumeedia esindajat. Iga kohta hindas 6-8 hindajat, pooled kodumaalt ja pooled mujalt. Hindajad külastasid söögikohti ilma nende teadmata.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
külastaja
külastaja

…ja Pavlova kook viib keele alla.

Naine
Naine

Vähemalt kelner on ilus…

herr+Ligi
herr+Ligi

juudas ja ta poolvennad, teps mitte ei taipa miks see eelmine kodus jama sööb.

äh
äh

Kusjuures jäin ka mõtlema,et miks tal vaesekesel nii halvasti läinud on ??

.....
.....

Kui ei meeldi ei pea käima. Nad oleks haapsalus parem söögikoht siis nad oleks olnud ise seal top 50. Minu arust väga hea saavutus ja lõpuks on haapsalus koht kus saab hea toitu, mitte ainult kodust jama.

oh
oh

kallis on….Viini kesklinnas saad ka odavamat kooki ja kohvi.

Jüri
Jüri

Üles puhutud koht.Mittemidagi erilist.Peab ütlema et omanike moodi.

Täpsi
Täpsi

Mina isiklikult eelistan Ajamaja Uuemõisas. Ellel on väga head söögid.

hm
hm

no ei tea… Koht on ilus, valik ja teenindus keskpärased. Isiklikult eelistan Kärmet Küülikut.

näm-näm
näm-näm

Raha paneb rattad käima.

kohalik
kohalik

Tubli saavutus. Köök on tõesti Haapsalus parimal tasemel. Aga koogid ei ole küll midagi erilist – ei nägu, ega tegu – oleks nagu Müüriääre copy-paste natuke (kuigi ega need ka ju kõige erilisemad ole).

wpDiscuz