11

Riigikogu õiguskomisjon jäi kooseluseadust hääletades viigiseisu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riigikogu õiguskomisjonis jäi hääletus kooseluseaduse eelnõu esimesel lugemisel tagasilükkamise ettepaneku üle viiki. Homme otsustab riigikogu täiskogu, kas seaduseelnõuga minnakse sügisel edasi või hääletatakse see menetlusest välja.

Õiguskomisjonis oli täna hääletusel ettepanek kooseluseaduse eelnõu homsel täiskogu istungil tagasi lükata ning see sai komisjonis viis poolt- ja viis vastuhäält. Seega ettepanek komisjonis toetust ei leidnud.

Vastavalt riigikogu kodu- ja töökorra seadusele tähendab see, et kui täiskogus ei tee ükski fraktsioon ettepanekut eelnõu menetlusest välja arvata, lõpetatakse eelnõu esimene lugemine hääletamata ning sellele saab teha muudatusettepanekuid kuni 12. septembrini.

40 riigikogu liikme poolt algatatud kooseluseaduse eelnõu (650 SE) annab mitteabielulises kooselus elavate isikutele võimaluse oma kooselu registreerida ja seeläbi reguleerida omavahelisi õigussuhteid. Kooseluseaduse reguleerimisalasse kuulub kooselulepingu sõlmimise kord, registreeritud elukaaslaste õigused ja kohustused ning kooselulepingu lõppemise alused. Seaduseelnõu võimaldab ka samasoolistel paaridel oma kooselu registreerida.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
...
...

siis kui tallinna linn valmis saab…

...
...

Kas Karilaid kaalus kaua,kumb kaalukauss on kasulikum valida?Tahaks teada,kuidas vapsiteemaga jääb,või oli see paljas valimiseelne propaganda,et rohkem midagi ei tulegi?

'
'

Kui mõni on pidanud vanglas vägivalda taluma,siis see pole nüüd see teema.Ja enamus ei saagi kunagi toetada vähemust täielikult,piisab kui protsent on küllaldane.

selliste
selliste

koht oli tavaliselt paraski kõrval

Jah
Jah

eelnõuseaduse vastuvõtmist.Surume nurka valehäbi ning võltsau ja -uhkuse.Oleme sellised nagu oleme.Las koerad hauguvad,karavan läheb edasi.Euroopa inimõiguste komisjon lubab omasooesindajatele ühiseid õigusi erisoolistega.

Toetan
Toetan

eelnõuseaduse vastuvõtmist.Surume nurka valehäbi ning võltsau ja -uhkuse.Oleme sellised nagu oleme.Las koerad hauguvad,karavan läheb edasi.

Jah
Jah

tuttav sarnasus hiljutise LÜG lennunumbri hääletamisega.Need,kes tahtsid teisiti kui kool,olid ,,püha õigust,, täis.Hiljem sai enamus aru,et kooli siseasjadesse sekkumine oli vale.

loodame
loodame

et IRL ajab selja sirgu ja lõpetab selle rahvale pealesurutava jälkuse ära

Kõrvaline
Kõrvaline

teema tõesti,ometi huvitab see rahvast rohkem kui miski muu.Eeltööd on tehtud ja pole mõtet seda käest lasta.Siis ,,pikal lainel,, võib teema laagerduda 12.septembrini,kuni lõplikult otsustatakse.Seni on kõigil aega veel silmaringi avardada.

Enamust
Enamust

Eesti rahvast hävitada soovijad on nüüd ilusti teada ja enamust huvitab siiski, et see rõvedus maha hääletataks!

Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid

Antud eelnõu pole top-100 teema, seega võiks selle eelnõu rahulikult pikale lainele lükata. Ühiskonnas on palju kaalukaimaid probleeme.

wpDiscuz