0

Maakondlikult tähistatakse võidupüha Ristil

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Jaanituli. Foto: Arvo Tarmula.

23. juunil avatakse Kaitseliidu Lääne maleva Risti malevkonna kodu, õnnistatakse Lääne-Nigula valla lipp, toimub maakondlik võidutuletseremoonia ning õhtule paneb punkti traditsiooniline jaanituli.

Kell 12 algab Kaitseliidu Lääne maleva Risti malevkonna ja naiskodukaitse Lääne ringkonna Risti jaoskonna kodu avamise tseremoonia. Üritus toimub Risti alevikus Tallinna mnt 3 maja sisehoovis ja lähiümbruses.

Alates kell 13 saab Risti raudteejaama ümbruses tutvuda nii Kaitseliidu, politsei, päästjate ja maanteeameti tegemistega. Toimub Kaitseliidu näidislahing ja politseikoerte demonstratsioon. Maanteeamet toob Ristile liiklusohutusalased turvasimulatsioonid (pöörlev auto, kaldtee, kokkupõrkekaal ja peatoestend).

Kaitseliit tutvustab tehnikat ja relvi, tegevusi on nii laste kui täiskasvanutele. Politsei näitab isikukaitsevahendeid, erivarustust, lapsed saavad joonistada ja ristsõnu lahendada, proovida "joodikuprille" jms. Lääne-Nigula valla vabatahtlikud tuletõrjujad ja Risti komando päästjad korraldavad mitmeid tuleohutusalaseid tegevusi. Saab süüa naiskodukaitsjate valmistud sõdurisuppi.

Kell 15 algab Piirsalu kirikus Lääne-Nigula valla lipu õnnistamine ning pidulik kontsertjumalateenistus. Teenivad Tiit Salumäe ja Lembit Tammsalu. Esinevad Risti põhikooli õpilased.

Traditsiooniline Kaitseliidu Lääne maleva paraad ning võidupüha ja maakaitsepäeva pidulik tseremoonia Risti raudteejaama (Risti risti) juures algab umbes kell 16. President Toomas Hendrik Ilvese poolt Valgas süüdatud võidutuli jagatakse Läänemaa valdade esindajatele ning kõigile soovijatele.

Risti rahvaseltsi korraldamisel toimub kell 19 jaanituli Risti pargis. Esineb ansambel Magus Mari ja rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit, diskoriks on Roland Viljat.

Läänemaal on traditsiooniks saanud maakaitsepäeva ja võidupüha tähistada erinevates omavalitsustes. Võidutuld on jagatud Ristil, Haapsalus, Martnas, Lääne-Nigulas ja Lihulas. Eelmisel aastal toimus vabariiklik võidupüha tähistamine Haapsalus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz