Keskerakond nurjas neljapäeval kooseluseaduse tühistamise arutelu

BNS

Jaanus Karilaid riigikogus. Foto: erakogu

Keskerakond kasutas riigikogu töökorraldust ära selleks, et mitte lasta neljapäeval Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni algatatud kooseluseaduse tühistamise eelnõu riigikogu suurde saali veel enne kohalikke valimisi.

Keskerakonna algatusel toimus neljapäeval päevakorra esimese punktina olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu kuni istungiks ettenähtud aja lõpuni.

“Paraku ei jõua me enam menetleda seaduseelnõu 461 SE, menetleme seda järgmisel istungil,” ütles riigikogu aseesimees Enn Eesmaa neljapäevast istungit lõpetades. Päevakorra teiseks punktiks hääletatud eelnõu 461 SE on EKRE algatatud kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise seaduse eelnõu, mille esimene lugemine oleks pidanud neljapäeval toimuma, kuid nüüd lükkus järgmisse nädalasse, pärast pühapäevaseid kohalikke valimisi.

Riigikogu kodu- ja töökorra seaduse kohaselt kestab neljapäevane istung kella 10.00st kuni 13.00ni ning kogu see aeg kulus olulise tähtsusega riikliku küsimuse, Keskerakonna algatatud “Ida-Virumaa tulevikuperspektiivide” arutelule.

Arutelul pidasid 20minutilise ettekande keskerakondlased, AS Kunda Trans nõukogu esimees ja AS Lajos nõukogu esimees Lembit Kaljuvee, riigihalduse minister Jaak Aab ja riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin, misjärel sai igale 30 minuti jooksul küsimusi esitada. Ettekandjatele esitasid üheksa küsimust Keskerakonna, seitse küsimust SDE, neli Vabaerakonna ja kolm Reformierakonna fraktsiooni saadikud. Lisaks võtsid sõna Kalvi Kõva SDE fraktsioonist, Krista Aru Vabaerakonna fraktsioonist ja Marko Pomerants Isamaa ja Res Publica Liidust.

Kooseluseaduse tühistamise eelnõu tekitas pingeid Keskerakonna, SDE ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioonis, kuna SDE oli jäigalt välistanud selle menetlemise, Keskerakonna fraktsioon aga ei olnud suutnud eelnõu suhtes ühtset positsiooni kujundada, andes märku, et võib ka EKRE algatust vähemalt esimesel lugemisel toetada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eedu
6 aastat tagasi

Eks kesikud maksavad selle eest valusalt et ei kuulata oma valijaid.

kahe
6 aastat tagasi

näoga jaanused

Janari
6 aastat tagasi

argpüksid