Galerii: Jalgpalli suvelaager Haapsalus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 55

Esmaspäevast kuni reedeni toimuvad noorte jalgpallilaagrid 30 eri paigas üle Eesti, ka Haapsalus.

„Väga hea meel on selle üle, et huvi laagrite vastu on taas suur ning kaasa teevad erinevad Eestimaa paigad,“ lausus EJLi noorteprojektide juht Teet Allas.

„Juba viiendat aastat toimub jalgpalliliidu suvelaager,“ ütles peatreener Aavo Tomingas, kelle hoole all harjutavad Haapsalu jalgpallinoored. „Laagrid on väga populaarsed, imekiirelt saavad huvilised kirja.“

Teisipäeval sõitsid kõik laagrites osalevad noored kokku Tallinna, kus A. Le Coq Arena treeningkeskuses olid neil erinevad tegevused ja mängud. Õhtul elati aga kaasa Premium liiga põnevusmängule Flora – Kalju.

„Põnev päev oli. Tallinnas oli koos 900 last,“ lausus Pihelgas. Läänemaa jalgpalliilaagris on 38 last. „Üle 40 ei saagi võtta, sest buss paneb piiri,“ ütles Aavo Tomingas.

Aavo Tomingale on abiks treener Mart Pulst. „Bert Rotberg, jalgpalliklubi kapten, on meid aastaid aidanud,“ lausus peatreener Tomingas.

„Söödan paremini, löön peale paremini,“ ütles Haapsalu põhikooli neljandasse klassi minev Henri, kes on jalgpallilaagris juba kolmandat korda.

Sama staažikas jalgpallur on ka Robi. Tema sõnul saab laagrist kasulikke jalgpallinippe. „Kui ma esimest korda [see on poisil aga kolmas laager] olin, ei teadnud ma jalgpallist veel mitte midagi,“ arutles Robi.

Mihklile meeldis aga see, et jalgpallilaagris ei pea eriti raskeid asju tegema, kõik on kontimööda harjutused.

Markus lisas, et tema tahaks löögi paremaks saada.

Oleme rahul, hommikul tõusmisega pole probleemi, kinnitasid Mihkel ja Markus nagu ühest suust.

Poisid olid seda meelt, et teisipäevane Talliinna-päev oli väga põnev. „Napilt oleks Kalju löönud värava,“ meenutasid nad eilset Flora ja Nõmme Kalju mängu.

„Tähtis on see, et lastel oleks sära silmis,“ arutles peatreener Tomingas selle üle, et mis kasu lapsed laagrist saavad. „Treener on abiks, julgustab, abistab.“

Ennelõunal toimuvad kõiksugu harjutused, pärastlõunal aga peetakse iga päev ka jalgpallimatše.

Täna võib Haapsdalu kunstmuruväljakul näha meistriliiga võistkondade kohtumisi. Pärast mängu toimub ka penaltivõistlus.

Laagri lõppedes saavad kõik osalejad diplomi, parimaile autasud. „Laagri parim saab eriauhinna,“ ütles Aavo Tomingas.

EJLi ja Rimi suvelaagrites osalevad sel aastal noored sünniaastaga 2002–2007 (tüdrukute laagrites ka sünniaasta 2001).

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments