Vormsil avati turismindust elavdav QR-kood

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

AE VormsiVormsi sadamas avati projekti “Armastame Eestimaad” raames silt skaneeritava QR-koodiga, millelt avaneb mobiilne veeb ümbruskonna vaatamisväärsustest, majutusasutustest ja aktiivse puhkuse võimalustest. Lähiajal levivad QR koodiga sildid ka teistesse Eesti valdadesse.

Projekti algatajaks on pikaaegse staažiga ettevõtja Erko Reinmann, kes ehitas “Armastame Eestimaad” üles koos kolme sõbraga ja seda, muide, puhtalt kodumaaarmastusest.

“Idee tekkis nagu parimad asjad elus ikka – juhuslikult ja siirast soovist midagi ära teha,” kirjeldab Reinmann ja jätkab: “Sõitsin parajasti Rõugest Pärnusse ning valisin sõiduks ebatraditsioonilisema raja. Tee peal sattusin ühte pisikesse talukohta, kus sümpaatne vanapaar peab juba mõnda aega kodurestorani – mis on muide suurepärane! Ma ei oleks sellest kohast mitte kunagi kuulnud ja sellest olnuks tuline kahju!”

“Tänane reaalsus näitab, et lühiaegselt maakonda või alevit külastav inimene ei suudagi kohalikke pärleid ise üles leida – olgu selleks siis mahekaubandus, eriline turismiobjekt või kodumajutus. Seega on “Armastame Eestimaad” projektil teine lisandväärtus veel – kohaliku majanduse- ja turismielu elavdamine ning Eesti siseturisti elamustepagasi rikastamine,” tunnustab projekti pilootvalla Vormsi vallavanem Tanel Viks.

Kohalike omavalitsuste poolt infoga täiendatav “Armastame Eestimaad” on ja jääb kõigile osapooltele reklaamivabaks ning tasuta kasutatavaks. See omakorda garanteerib, et inimene leiab reisides erinevates paikades pakutavad teenused, sündmused ja emotsionaalsed väärtused mugavalt üles. Lahendus on loodud mobiilse veebi baasil, vältides iOS või Android rakenduste loomist, et võimalikult suur sihtgrupp saaks seda kasutada ilma tehnoloogiliste piiranguteta.

Tulevikus on “Armastame Eestimaad” koduleheküljel võimalik ka Facebooki kaudu sisenedes oma Eestimaa reise planeerida ja sõpradega jagada. Reisi detailid salvestuvad ning on seotud kasutaja kontoga, selle detaile saab muuta ja reisi kulgu jälgida mobiilselt.

Projekt “Armastame Eestimaad” on ellu kutsutud nelja vabatahtliku poolt: pikaaegse staažiga ettevõtja Erko Reinmann, auhinnatud loovjuht ja disainer Marko Russiver, Vatson Digital tegevjuht Madis Lunkov ja reklaamispetsialist Peeter Aatonen.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments