Ridala lasteaed sai liiklusväljaku

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Täna avati Ridala lasteaia liiklusväljak, kus saavad liiklusteadmisi omandada lasteaialapsed, aga ka kõrvalasuva põhikooli õpilased.

„Liiklusväljak ei ole uhkuseasi,“ ütles Ridala põhikooli ja lasteaia direktor Milve Viigand. „Liikluskasvatus algab juba maast madalast.“

Milve Viigandi sõnul hakatakse liikluses käitumist õpetama juba päris väikestele lastele, iga rühma tarbeks on oma metoodika, oma mängud ja liikumised.

Et koolis on liiklusring ja saab teha jalgratturilube, sobib liiklusväljak hästi ka suuremate laste sõiduoskuse proovimiseks. Liiklusrajal on keerulisi kurve, looklevaid „kaheksaid“, ülekäiguradu ja peatumist nõudvaid stopp- märke.

Koostöö märgiks kinkis kool lasteaiale uue jalgratta koos kiivriga.

Lasteaialapsed koos külla tulnud Lepatriinu lastehoiu lastega said esimese liiklusõppetunni Lõvi Leo ja piirkonnapolitseiniku Sirje Treimani juhendamisel.

Ridala vald on lasteaia mänguväljakut korrastanud mitu aastat. Esiteks tehti aed, spordiväljak ja ühe rühma atraktsioonid, täideti ja korrastati ümbrust. Selleks sai vald 30 000 eurot toetust, ise lisas 3300 eurot. Eelmisel aastal tehti teed ja platsid, ühele platsile jooniti nüüd maha värviline liiklusväljak. See läks maksma 52 000 eurot, millest valla osa oli 20 000.

Sel aastal on vallal lootust saada 20 000 eurot toetust. Vald ise peab lisama 10 000 eurot, siis saavad ka keskmine ja vanem rühm endale atraktsioonid. Sellega lasteaia ümbruse korrastamine lõpeb. Maaküte on lasteaias juba 2008. aastast, CO2 kvoodirahaga sai lasteaaiamaja soojapidavaks, loetles vallavanem Toomas Schmidt.

„Jätkuks nüüd vaid lapsi,“ lisas Schmidt, kes avas liiklusväljaku sel viisil, et pidi kurve ja stopp-märke järgides liiklusväljaku kõik rajad läbi sõitma.

Ridala lasteaed sai kohalikult puiduettevõtjalt Matis Treilt puidu, et ise valmis meisterdada liiklusvanker ja liikusmärkide alused. Liiklusmärgikleepsud kinkis Maanteeamet. Lasteaia töömehed Rein Peek, Mati Pihelgas ja Eedi Suurküla aitasid liiklusvankrit meisterdada, kunstiringi lapsed Annely Lemberi juhendamisel kaunistasid selle lustakate piltidega.

Fotod: Arvo Tarmula.

IMG_3569 IMG_3575 IMG_3581 IMG_3627 IMG_3646 IMG_3689 IMG_3724

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
just
9 aastat tagasi

Schmidt on kindel valik.

seekord
9 aastat tagasi

kahjuks ei saa,kuna valik on tehtud,lp.hr SHMIDT.

toomas smiht
9 aastat tagasi

Väga tore et ridala sai liiklusväljaku väga tore meelde tuletan europarlamenti hääletage minu poolit

aga
9 aastat tagasi

Millega Haapsalu suudab vastata?