Kümme Keskerakonna Läänemaa juhatuse liiget loobub Swedbanki teenustest

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Arvo Kirs

 

Keskerakonna Läänemaa piirkonna juhatuse kümme liiget otsustas selle või tuleva nädala jooksul loobuda Swedbanki teenustest. Üldse on juhatuses 15 inimest.

Üks, kes otsustas Swedbanki teenustest loobuda, on juhatuse liikmest talupidaja ja mesinik Arvo Kirs (pildil), kes on Swedbanki klient olnud selle algusest peale.

Kirs ütles, et on pereringis arutanud ka kogu pere lahkumist Swedbankist.

"Äärmiselt ebasümpaatne pank, ülbe ja ükskõikne. Ei näe mingit põhjust selle seltskonnaga tegeleda," sõnas Arvo Kirs.

Kirs ütles, et on Swedbankist lahkumist kaalunud varemgi. Viimaseks tilgaks karikas sai panga otsus lõpetada Haapsalu kontoris sularahatehingud.

"Loobumine nii tähtsast teenusest on puhas sülitamine kliendi peale, ja küsimus polegi niivõrd sularahas, kuivõrd selles, et teenuseid võetakse kogu aeg vähemaks. Ega pank pole selleks, et antagu aga raha talle ja mindagu ja tehtagu tööd edasi," lausus Kirs.

Edaspidi kasutab Kirs SEB panga teenuseid, aga loodab, et ühel heal päeval tekib "korralik, oma eestimaine pank", mis oleks kõige parem ja õigem.

Panka otsustas vahetada ka Keskerakonna Läänemaa piirkonna referent Aili Kurvits, kes on Swedbanki klient olnud viie aasta ringis.

Kurvits ütles, et oli pangaga väga rahul, kuni üllatuseni, et pank otsustab lõpetada Haapsalus sularahatehingud.

"On vanu inimesi, kes ei oska automaatidega ringi käia. Pangavahetus on solidaarsusavaldus," sõnas Kurvits.

Üleskutse loobuda haapsallastel igasugustest Swedpanki teenustest ja valida endale mõni alternatiivne asutus, kus oma hoiuseid hoida ja kuhu palka kanda, tegi Haapsau linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid paari päeva eest vastuseks Swedbanki otsusele muuta 9. juunist Swedbanki Haapsalu kontor sularahavabaks. Kaob ka valuutavahetus.

"Pank on teeninud Eestis ülikasumeid, aga nende suhtumine meie kogukonda on järjest üleolevam ja negatiivsem," ütles Karilaid.

Karilaiu sõnul näitab Swedbanki üleolevat suhtumist ka see, et otsusest muuta Haapsalu kontor sularahavabaks, said linnavolinikud ja esimees teada ajalehest, mitte otse panga käest.

"Otsus, et pangakontor ei arvelda enam sularahaga, sh müntidega, lööb kõige vaesemat ühiskonnarühma. Valuutavahetuse kadumine ahendab turistide pakutavaid teenuseid, aga just turistid on need, kes toovad linna raha," ütles Karilaid.

Et tekkinud pinged maandada ja olukorra üle arutleda, kutsus Karilaid Swedbanki esindajaid tuleva nädala linnavolikogu istungille. Vastus tuli eitav.

Swedbanki teenustest loobub ka Karilaid ise. "Lõpetan Swedbankiga igasugused sidemed," lubas Jaanus Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taebla elanik
9 aastat tagasi

Tunnen puudust postipangast,mis meil varem sidega ühes oli.Ikka sai veidi SEB panga kontolt raha välja võtta.See pole nii,et kasutajaid poleks,eriti kui asukoht on sobivas ja käidavas kohas.

Ahto
9 aastat tagasi

Lähen ka mujale kolme arvega

seb sama
9 aastat tagasi

SEEBIKS ,inimene ,oma ninast kaugemale ei näe.On ka muid kui sebid ja swedid:)

Kati
9 aastat tagasi

ei ole küll keski ausataja, aga otsustasin teha sama. lähen kogu laenu ja arveldustega SEBi üle. nii ülbe suhtumine klientidesse ja aeglane asjade käik.

?
9 aastat tagasi

Lible, miks sa kooli ei lähe?

lible
9 aastat tagasi

Need välispangad tuleks kinni panna ja ära keelata. Need on kuritegelikud organisatsoonid tegelevad legaalse röövimisega, mida vaesem kiht nimetab inflatsiooniks ja need kes röövivad nimetavad seda majandus kasvuks. Miks te politseid ei kutsu. Miks haapsalu linn ehk karilaid nende tegevuslubasid ei tühista – tegemist on ju inimvaenuliku tegevusega ?

Arnold
9 aastat tagasi

Swedis ainult tavaline arve ja õnneks mingeid kohustusi ei ole. Ehk siis mingit kasu ega kahjut pole. Aeg ajalt sai enne Poola reise zlotte ostetud, kuna
Haapsalu SEB antud valuutaga ei tegele. Nüüd, mil Swed enam valuutaga ei vaevu tegelema, panen arve kinni. Loodan, et üükskord saab Haapsalu SEB-s vajalikku valuutat osta. Ausõna, ei viitsi Tallinnas käia.