Uuemõisa lapsed võistlesid „olümpial” paljajalu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna osales Haapsalu staadionil  maakonna koolispordiliidu korraldatad algklasside olümpial 11 kooli 229 võistlejaga üle Läänemaa.

Koolispordiliidu juhataja Mati Seppi sõnul kutsus spordiliit kohale kõik koolid. Seppi lisas, et paljud koolid kohale ei tulnud, aga sellest pole lugu sest koolispordiliit korraldab palju võistlusi, mille vahel koolid valima peavad ja kui on tegu väikeste koolidega, siis igalepoole ei jõua. Täna võistles olümpial 229 last. Nõva kool tuli kohale 3 õpilasega, aga Uuemõisa kool 30 võistlejaga.

Algklasside olümpia koosneb aladest, milles lapsed võistelda saavad, nagu 400 meetri jooks, pendelteate jooks, kaugushüpe ja pallivise. Uuemõisa kooli lapsed jooksid pendelteate jooksu paljajalu. Uuemõisa kehalise kasvatuse õpetaja Kaja Ladva sõnul seda paljajalu jookstaksegi.

„Paljajalu saab tempot juurde, muru on niiske ja siis ei libise,” rääkis Uuemõisa kooli teine kehalise kasvatuse õpetaja Lehti Tammus.

Ladva kinnitas, et tulemused just seda näitasid ja õigustasid, Uuemõisa sai teise koha. Esikoha sai Haapsalu põhikool. Kui jooks lõppes, ajasid lapsed kiirelt omale sokid ja tossud jalga. „Jookseme nii kiiresti kui suudame, sest külm on joosta,” ütles üks kolmanda klassi tüdruk.

Läänemaa algklasside olümpia toimub juba üheksateistkümnendat aastat. Tänavu aitasid seda läbi viia 25 inimest.

„Enamus inimesi käivad missioonitundest, on vanema generatsiooni spordiinimesed, kes on raudvaraks nagu öeldakse,” rääkis Seppi.

Enne medalite üleandmist tulid kohale mootorratturid oma spordiala tutvustama. „Viimastel aastatel oleme leidnud siia külalisesineja mingit spordiala tutvustama,” rääkis Seppi. Nii käis eelmisel aastal kohal vehkleja Nosolojov ja enne teda ammurlaskurid, autokardisõitjad ja mudellennukite lennutajad.

Auhindadeks said lapsed kringlid, mis kohe staadionil ära söödi.

Fotod: Arvo Tarmula

algklasside olümpia (1) algklasside olümpia (2) algklasside olümpia (3) algklasside olümpia (4) algklasside olümpia (5) algklasside olümpia (6) algklasside olümpia (7) algklasside olümpia (8) algklasside olümpia (9) algklasside olümpia (10) algklasside olümpia (11) algklasside olümpia (12) algklasside olümpia (13) algklasside olümpia (14) algklasside olümpia (15) algklasside olümpia (16) algklasside olümpia (17) algklasside olümpia (18) algklasside olümpia (19) algklasside olümpia (20) algklasside olümpia (21) algklasside olümpia (22) algklasside olümpia (23) algklasside olümpia (24) algklasside olümpia (25) algklasside olümpia (26) algklasside olümpia (27) algklasside olümpia (28) algklasside olümpia (29) algklasside olümpia (30) algklasside olümpia (31) algklasside olümpia (32) algklasside olümpia (33) algklasside olümpia (34) algklasside olümpia (35) algklasside olümpia (36) algklasside olümpia (37) algklasside olümpia (38) algklasside olümpia (39)

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mnjah:)
8 aastat tagasi

milline nostalgiapuhang kui oli näha autasustamispjedestaali. ütleme nii, et järkusuutlik ja kestev maamärk Läänemaa spordivaldkonnas:)

Martti
8 aastat tagasi

1999
23.märts
13-aastane Haapsalu koolitüdruk Kaia Kanepi võidab esimese eestlasena Ida-Euroopa noorte rahvusvahelise tenniseturniiri.

Oh,
8 aastat tagasi

sooja ilmaga võiks kas või vihmaveelombis hüpata.

vaatasin
8 aastat tagasi

kõik pildid hoolega läbi ja leidsi ainult ühelt pildid lapsed sokkideväel keksimas. Kus on paljajalu võistlejad? Pettus.

vaatasin
8 aastat tagasi
Reply to  vaatasin

et on olemas .Oranzis särgigs on palja jalu.