Kolm Läänemaa jalgpallurit Eesti rahvuskoondises

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Anett Vilipuu

Anett Vilipuu. Foto: Nõmme Kalju

Käesolev nädal on väga eriline Läänemaa jalgpallile ja kogu Läänemaa spordile. Kolme päeva sees esindab Eesti erinevaid jalgpallikoondisi tervelt kolm Läänemaa jalgpallurit.

Äsja lõppenud Naiste jalgpalli MM-valikmängus ülitugeva Hispaania vastu alustas esmakordselt Eesti rahvuskoondise algkoosseisus Anett Vilipuu. Tänane mäng oli meie jalgpallineiule Naiste koondises teine.

Maailma edetabelis 15 positsiooni hoidva riigi vastu suutsid eestlannad vastu pidada 20 minutit, kui kiired ja tehnilised vastased mängu juhtima asusid ja võitsid lõpuks 5:0.

Anett Vilipuu: "Nad olid ikka ülitugevad. Mõõdetud, lausa sentimeetripealt antud täpsed söödud. Kiired avanemised. Mängutempo oli väga kõrge. Tegime palju "musta" tööd. Samas, vaatamata kaotusele olen imelik öelda, aga väga rõõmus, sest tundsin, et sain hiilgavalt hakkama. Vigastused on minevik ja vaatan suurte lootustega homsesse päeva."

Mängu konkurentsitult kõige noorem, 17 aastane Anett Vilipuu mängis head jalgpalli 68 minutit, kui ta vahetuspingile kutsuti.

Anett Vilipuu mängib klubijalgpalli Eesti meistrisarjas Tallinna FC Levadias ja meie maakonna parim naisjalgpallur hoiab peale kolme vooru resultatiivsustabelis kolmandat positsiooni viie löödud väravaga. Anett Vilipuu esimeseks treeneriks oli Kairi Korpe.

Laupäeval 10.mail sõidab Soome aga Eesti saalijalgpallikoondis. Eesti-Soome maavõistlusmänguks on koondise vastne treener Dmitri Skiperski kutsunud Eestit esindama ka Läänemaa jalgpallurid Rasmus Munskindi ja Mark Kolosovi.

"Mõlemad Läänemaa noormehed on koondise kandvad jõud. Olen nendega pikalt arvestanud. Eriline on see Soome mäng selle poolest, et välismängud ammu käivad ja vaatame, kuidas see hetkeline saalimäng kujuneb" ütles Dmitri Skiperski.

Palivere noormees, 24 aastane Rasmus Munskind teeb saalimeistrivõistlustel kaasa SK Augur Enemat meeskonnas ja tavajalgpalli mängib II liiga FCF Tallinna Ülikooli eest.

Haapsallane, 22 aastane Mark Kolosovi koduklubiks saalijalgpallis on FC ANZI ja tavajalgpallis esindab ta kodulinna Läänemaa Jalgpalliklubi Haapsalu meeskonda, mis mängib samuti II liigas.

Rasmus Munskind alustas jalgpalluriteed Paliveres, treenerist isa Väino Munskindi käe all ja Mark Kolosovi esimeseks treeneriks oli Haapsalus Aleksandr Lipunov.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments