Siilatsi sadama sulgemine jätab Haapsalu regatita

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Sadamaomaniku Viktor Siilatsi otsus jätta Grand Holm Marina sadam sel suvel avamata jätab Haapsalu tänavusest Muhu väina regatist kõrvale.

Veel märtsis oli regati programmis avamine plaanitud Haapsallu, kuid nüüd on start viidud üle Hiiumaale, vastvalminud Kärdla sadamasse.

„Kui üks sadam on kinni, ei mahu me puht füüsiliselt Haapsallu ära,” põhjendas regati direktor Agnes Lill korraldavate jahtklubide otsust regati start Haapsalust Kärdlasse viia. Tema sõnul plaanitakse tänavu vastu võtta kuni 120 jahti.

Haapsalu jahtklubi juhatuse liikme Indrek Viireti sõnul jääb Grand Holm Marinata regatil osalejate võõrustamiseks puudu umbes 30 kaikohast. „Pealegi kui Siilatsi sadam on kinni, on liikumine Veskiviigi ja Westmeri sadama vahel raskendatud,” ütles ta.

„Kui sügisel veeteede amet Siilatsi sadamast tükikese kaid välja tõstis, oli arvata, et võib probleeme tekkida,” ütles Haapsalu jahtklubi juhatuse liige Indrek Viiret.

Nii tema kui ka Lill kinnitasid, et regati korraldajad lootsid viimse hetkeni, et kõik Haapsalu sadamad avatakse ja regatt toimub plaanitult. Kui aga Siilats aprilli alguses teatas, et ta oma sadamat ei ava, läkski käiku varuvariant.

„Meile meeldis Haapsalus väga ja loodame, et Haapsalus olukord laheneb,” ütles Lill. Ta kinnitas, et regatt on valmis Haapsallu tagasi tulema kas või järgmisel aastal. 

 

Täismahus artiklit loe Lääne Elu paberlehest

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
See,et Siilats
9 aastat tagasi

…… konkureerivasse Veskiviigi sadamasse viiva veetee räigelt ujuvkaiga lihtsalt sulges, näitab,mis mehega tegu on……

kodanik
9 aastat tagasi

See et Siilatsil katus sõidab ja viha kestab 100 aastat, peaks ju Suklesele teada olema. See mees on Haapsalu sadamaelu käkkinud juba hulk aastaid ning käkib samapalju veel. Spordiüritusi on Haapsalus niigi ühe käe sõrmedel lugeda, nüüd lasti see võimalus ka käest minna.

To kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Siilatsi katus ongi pidevas sõidus. Suur lollus, et see mees üldse siia lubati.

Juhhannes
9 aastat tagasi

Ka mulle jääb arusaamatuks linna külm suhtumine asjasse. Kas tõesti polnud linnapeal oma spaa kõrvalt aega tegeleda ka linna territooriumil paiknevate sadamate küsimusega?

kingpool
9 aastat tagasi
Reply to  Juhhannes

linapea ei te tea ju mis asi see mere turism üldse ongi. Lääne kaluri rahadega panga üleseehitanud rahva vargad kirjutasid mudaäri äriplaani kokku ja suksu pandi seda valvama. Nii sai ta nimeks sai ärimees aga tõpra tohtriks oleks paremini sobinud. Oleks vähem rahvale kahju teinud. Nüüd sõidutab enda koera villisega mööda linna ringi ja rahvas peab selle üle tänulik olema. Karilaid võiks Siilatsi linnapea kandidaadiks panna saaks see asi ükskord lahendatud.

Martin
9 aastat tagasi

Pooled paadid (suuremad) oleks vabalt saanud jätta Rohukülla. Linn ei liigutanud väikest näppugi probleemi lahendamiseks.