Tüdrukute turniiri lõpetas koolide jalgpallihooaja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihulas toimunud 4-5.klasside tütarlaste Läänemaa koolide jalgpalli meistrivõistlused tõmbasid joone alla 2013/2014 õppeaastal maakonna koolidele mõeldud jalgpalliturniiridele.

Viimasest selle õppeaasta Läänemaa koolide vahelisest jõukatsumisest väljusid võitjana Taebla Gümnaasiumi jalgpallitüdrukud-Reelika Pärna, Lisandra Tõnning, Sille Männik, Carmen Resetnikovs, Karolina Lillemets, Mariliisa Murumäe, Jekaterina Jermolina, Kätlin Luur. Õpetaja Toivo Jõgilaine. Hõbemedalid võitsid Lihula Gümnaasiumi ja pronksmedalid Virtsu Kooli jalgpallitüdrukud. Mõlema kooli õpetaja on Jaanus Getreu.

Kuigi Lihula Gümnaasiumi tüdrukutel ja poistel, ning Taebla Gümnaasiumi tüdrukutel seisab veel 09.mail Valtus ees Eesti Koolispordi Liidu meistrivõistluste finaalturniir, saab Läänemaa koolide jalgpallivõistlustest teha kokkuvõtte.

Mitte kunagi varem, ei ole ühelgi õppeaastal korraldatud spetsiaalselt koolidele meie maakonnas nii palju erinevaid jalgpalliturniire. Käesoleval õppeaastal said koolid võistelda tervelt kümnel erineval jalgpalliturniiril ja seda erinevates vanuserühmades.

Võistlustega olid kaetud poisid algklassidest-gümnaasiumini ja tütarlapsed algklassidest-põhikoolini. Kokku võtsid Läänemaa koolid omavahel mõõtu siis 10-l erineval võistlusel ja turniiridest võtsid osa 13 erinevat Läänemaa kooli kõigist Läänemaa nurkadest, kokku 70 võistkonnaga. See teeb iga turniiri keskmiseks osavõtuarvuks-seitse kooli, mis on väga soliidne osavõtu number.

Lisaks Läänemaa Koolispordi Liidu korraldatud võistlustele korraldasid eraldi meie lastele turniire veel: entusiastlikud treenerid(Aavo Tomingas), jalgpalliklubid(Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi), koolid(Risti Kool, Lihula Gümnaasium) ja lausa fanaatilised tegevjalgpallurid(Erki Pajula-Risti Kool).

See kõik andis kokku selle, et jalgpallis toimus möödunud õppeaastal kõige rohkem võistlusi ja pakutu võtsid koolid ka rohke osalemisega kenasti vastu.

Koolid olid turniiridel ka väga tublid. Kokku jõudis erinevatel turniiridel esikolmikusse kümne erineva kooli võistkonna. Ka see näitab, et väga paljudes koolides mängitakse heal tasemel jalgpalli ja koolide tase on ühtlustumas.

Kõige edukam Läänemaa kool 203/2014 õppeaastal oli Lihula Gümnaasium, kes võitis seitse medalit, neist tervelt viiel turniiril tuli lõuna-läänemaa kool võitjaks! Teise tabelirea hõivab Haapsalu Põhikool viie medali, neist kahe kuldsega ja kolmanda koha sai Läänemaa ÜG kahe kuldmedaliga. Väikestest koolidest olid paremad Ridala, Risti, Virtsu ja Palivere.

Soovin tänada kõiki koole ja õpetajad tubli osalemise ja esinemise eest.

Jaanus Getreu, Lihula Gümnaasiumi õpetaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments