Riigigümnaasiumide kvaliteedikokkulepe annab garantii õpilasele, koolitöötajale ja riigile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kvaliteedikokkuleppele andsid allkirja ka Noarootsi gümnaasiumi direktor Laine Belovas (vasakult teine) ja Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt (esireas keskel). Foto: haridus- ja teadusministeerium

Kvaliteedikokkuleppele andsid allkirja ka Noarootsi gümnaasiumi direktor Laine Belovas (vasakult teine) ja Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt (esireas keskel). Foto: haridus- ja teadusministeerium

Täna allkirjastasid haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, kuue riigigümnaasiumi direktorid, õpilaste ja õpetajate esindaja kvaliteedikokkuleppe, mis sätestab esimest korda gümnaasiumihariduse tasemel osapoolte kohustused ja ootused üksteisele.

Riigigümnaasiumidel on kõrge kvaliteedilatt ning ühised eesmärgid, mille suunas liigutakse. Leppes rõhutati, et tegevused peavad lähtuma eelkõige õpilaste vajadustest ning samas vastutab õpilane pühendunult ja motiveeritult õppimise eest.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ütles, et lepingu kõige olulisemad osapooled on tulevikku vaatavad koolijuhid, õpilased ja õpetajad. „Just nemad tagavad selle, et riigigümnaasiumides antav haridus oleks 21. sajandi tasemel ja maailma parimate hulgas,“ sõnas minister Ossinovski.

Allkirjastamisüritust võõrustanud Jõgevamaa gümnaasiumi direktor Alo Savi sõnul sai kokkulepe alguse koolide soovist kirjeldada oma ootusi ja visioone. „Lepe on oluline, et mõistetaks millised on meie kõigi tegelikud ootused üksteisele – õpilastele, õpetajatele, kooli juhtimisele ja pidamisele,“ osutas Alo Savi.

Kvaliteedikokkuleppega kinnitati riigigümnaasiumi tegevuse kümme aluspõhimõtet, õpilase, õpetaja ja direktori pädevused ja vastutuse ulatus ning kvaliteedinäitajad, mille alusel mõõdetakse riigigümnaasiumi edenemist.

Kokkuleppe allkirjastasid haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski; riigigümnaasiumide õpilasesinduste esindaja – Jõgevamaa Gümnaasiumi 11a klassi õpilane ja õpilasesinduse president Meeri Rahn; õpetajate esindaja – Jõgevamaa Gümnaasiumi õpetaja, Eesti aasta 2013 gümnaasiumiõpetaja Neeme Katt; Jaanus Järveoja – Nõo Reaalgümnaasiumi direktor; Laine Belovas – Noarootsi Gümnaasiumi direktor; Ülle Luisk – Viljandi Gümnaasiumi direktor; Alo Savi – Jõgevamaa Gümnaasiumi direktor; Leidi Schmidt – Läänemaa Ühisgümnaasiumi direktor; Tarmo Valgepea – loodava Jõhvi riigigümnaasiumi direktor.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments