Risti koolipoiss korraldas jalgpalliturniiri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Risti turniir. Foto: Ulrika Tülp
Risti turniir. Foto: Ulrika Tülp

Risti Põhikooli kunstmuru jalgpalliväljakul toimus jalgpalliturniir Läänemaa koolidele. Huvitav oli turniir selle poolest, et turniiri korraldas kohaliku kooli 8.klassi õpilane Erki Pajula.

“Selle turniiri korraldasin Risti Põhikooli loovtöö projekti raames. Minu eesmärk oli kutsuda külla Läänemaa koolid ja pakkuda 4-6.klasside õpilastele üks tore päev, kus nad saavad jalgpallist rõõmu tunda” lausus peakohtunik. Kooli kehalise kasvatuse õpetaja Ulrika Tülp lisas:”Erki Pajula on turniiri korraldaja. Hiljem mina võtan kõik kokku ja hindan tehtut. Hindesse tulevad kõik alates juhendist, kuni korralduseni välja.”

Turniir oli väga hästi korraldatud! Osales viis Läänemaa kooli, tingimused jalgpallimängimiseks olid väga head, mängud kõik väga huvitavad ja kaetud oli ka auhinnalaud medalite ja karikatega.

Kõikide külaliskoolide õpetajate poolt kostus ainult kiidusõnu. Turniiri korraldusega sai noormees hakkama. Nüüd jääb noorel korraldajal vaid oma hinnet oodata. Erki Pajula mängib loomulikult ka ise jalgpalli. Eesti noorte meistrivõistlustel teeb ta kaasa väravavahina Läänemaa JK B-klassi võistkonnas. Ja õpetaja Ulrika Tülpi sõnul treenib ta nädalavahetustel ka kodukoha väikesi lapsi!

Kui oli turniir, siis selgitati ka paremusjärjestus. Risti põhikooli loovtööprojekti jalgpalliturniiri võitis Lihula Gümnaasium: Juhan Johannes Raudsik, Kevin Reidar Bachaus, Rainer Kleinod, Rocco Mõtt, Reno Mark, Kevin Kiviselg, Virgo Vallik, Markus Sõber, Siim Urb, Marten Põld, Randy Põld, Kauri Filippov(treener Jaanus Getreu). Teise koha sai Risti Põhikool(õpetaja Ulrika Tülp) ja kolmanda Palivere Põhikool(õpetaja Väino Munskind).

Esikolmikule järgnesid Taebla Gümnaasium(õpetaja Enn Kerge) ja Virtsu Kool(õpetaja Jaanus Getreu). Mängud olid huvitavad ja kõik koolid kogusid hea mängu eest ka punkte.

Ühtlasi oli Ristil toimunud võistlus esimeseks tänavuseks Läänemaa õueturniiriks. See oli heaks ettevalmistuseks tuleval nädalal toimuvaks Läänemaa Koolispordi Liidu 4-6.klasside meistrivõistlusteks.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments