Nädala lõpus läheb ilm soojemaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kevad. Foto: Urmas Lauri
Kevad. Foto: Urmas Lauri
Ilmateenistuse andmeil läheb ilm järjest soojemaks ja nädalalõpus on kohati oodata juba 16 soojakraadi. Meretuulega rannikualadel temperatuur siiski nii kõrgele ei küüni.

Täna võib sadada hoovihma. Tuul pöördub hommikul lääne poolt alates loodesse ning tugevneb läänerannikul iiliti 14, saartel 18 m/s. Õhutemperatuur on päeval sisemaal 8..12, meretuulega rannikul kuni 6°C.

Kolmapäeval taevas selgineb ja ilm on sajuta. Loodetuul on öösel võrdlemisi tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 5..10°C.

Neljapäeva öösel on pilvi vähe. Puhub võrdlemisi nõrk läänekaare tuul, vaid saartel muutub edelatuul tuntavamaks. Õhutemperatuur on -4..+1°C. Päeval jõuab Skandinaaviasse madalrõhkkond ja selle serv laieneb Läänemere äärde. Edelatuul tugevneb 5-12, rannikul puhanguti 15, saartel õhtul 18 m/s. Taevas kattub õhukese pilvekihiga, kuid ilm püsib sajuta. Õhutemperatuur on sisemaal 9..11, meretuulega rannikul kuni 6°C.

Suurel Reedel suundub nõrgenev madalrõhkkond üle Soome kirdesse. Vihmapilvede vöönd võib ka Eestit riivata. Edelatuul on öösel veel tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval sisemaal 9..13°C, meretuulega rannikul on märksa jahedam.

Laupäeval on pilvi vähe ja ilm sajuta. Tuul puhub läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval sisemaal 10..15°C, meretuulega rannikud on jahedad.

Pühapäev tuleb võrdlemisi selge taevaga, rahulik ja kevadiselt soe. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval sisemaal 12..16°C, vaid rannikulähedased alad on jahedad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments