Eestis ravil olnud Ukraina kannatadasaanud lahkuvad täna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna lahkuvad Eestist viis Ukraina tänavarahutustes kannatada saanud inimest, kes olid siin ravil alates 21. märtsist.

Patsiendid said ravi Põhja-Eesti Regionaalhaiglas ja Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Ukraina rahutustes kannatada saanud toodi Eestisse Põhja-Eesti Regionaalhaigla, siinse Ukraina kogukonna, sotsiaalministeeriumi ja välisministeeriumi koostöös.

Välisministeeriumi eraldatud toetus kattis patsientide Ukrainast Eestisse toomise ja tagasilennu kulud, samuti Eestisisese transpordi-, ravi- ja meedikute eelmissiooniga seotud kulud.

Varem on välisministeerium toetanud tänavarahutustes kannatada saanud ukrainlastele arstiabi andmist 85 000 euroga. Veebruari alguses toetas ministeerium ukrainlastele arstiabi osutamist 50 000 euroga heategevusliku valitsusvälise sihtasutuse Rahvusvahelise Renessansi Fondi (International Renaissance Foundation) vahendusel. Veebruari lõpus toetas Eesti 25 000 euroga organisatsiooni Caritas Ukraine tegevust. Samuti annetas välisministeerium 10 000 euro väärtuses ravimeid Ukraina Punasele Ristile.

Eesti on otsustanud ka suurendada Ukrainast pärit üliõpilastele antavate stipendiumite arvu ülikoolides õppimiseks.

Välisminister Urmas Paeti sõnul jätkab Eesti Ukraina igakülgset toetamist. “Seisame ka edaspidi selle nimel, et siin ravil olnud patsiendid saaksid oma kodudesse naastes elada terviklikus, demokraatlikus ja konfliktivabas Ukrainas,” lisas Paet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments