Henri Zibo pääses Klassikatähtede finaali

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Henri Zibo. Foto: Klassikatähed
Henri Zibo. Foto: Klassikatähed

Haapsalu akordionist Henri Zibo pääses tänases “Klassikatähtede” saates kolme finalisti hulka ja jätkab võistlust Klassikatähe tiitlile.

Žürii liikmetest paigutasid tänases viiendas saates Mart Laas ja Rein Rannap Zibo teisele, Maarja Kangro aga esimesele kohale.

Tänases “Klassikatähtede” saates pidid noored muusikud täitma kaks ülesannet – looma koos mõne teise kunstiala esindajaga ja helindama filmilõiku.

Esimeses ülesandes sai akordionist Henri Zibo loosi tahtel oma lavapartneriks maalikunstniku Anna Litvinova. Litvinova tunnistas enne esinemist, et tegelikult meeldib talle hoopis vaikuses maalida, kuid tõdes peale etteastet: “Vaikuses teen tõsisemat kunsti, aga see siin on ka minu jaoks ka mäng – kui tema mängib, siis mina mängin värvidega.”

Henri Zibo ütles etteastet kokku võttes, et ta ei püüdnudki oma esinemisega kunstnikku mõjutada. “Tajume üksteise tunnet ja värve,” ütles Zibo.

Kohtunik Maarja Kangro sõnul oli raske muusiku ja kunstniku koostööd hinnata, saab hinnata esitust, mis Kangro hinnangul oli hea. “Muusika värvid näisid kunstnikule sobivat,” lisas Kangro.

Rein Rannapi hinnangul on Henri Zibo laval valitseja, kuid ta oleks tahtnud muusikult veel rohkem sensuaalsust, kontraste ja liialdamist.

Filmimuusikavoorus valis Henri Zibo helindamiseks filmi Sügisball garderoobistseeni ja põhjendas oma muusikavalikut sellega, et püüdis leida midagi eriti rütmilist.

Kohtunik Maarja Kangro tunnustas noore akordionisti valikut ja leidis, muusikahuumor oli kenasti stseenihuumoriga sobitatud. Ta lisas, et filmilõik ja valitud muusika moodustasid terviku ja selle videolõigu võiks iseseisvana youtube’ üles panna.

Viiest tänases “Klassikatähtede” saates esinenud noorest muusikust langes välja kaks: Anni Ruugla ja Jakob Teppo. Finaalis võistlevad lisaks Zibole Katariina Maria Kits ja Elina Netšajeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments