Keskkriminaalpolitsei pidas kinni sihtasutuse Kärdla Sadam juhatuse liikme

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hillar Kukk. Foto: Urmas Lauri

Hillar Kukk. Foto: Urmas Lauri
Hillar Kukk. Foto: Urmas Lauri
26. märtsil pidasid keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ametnikud kahtlustatavana kinni SA Kärdla Sadam juhatuse liikme Hillar Kuke, kes vabastati peale esialgsete menetlustoimingute tegemist. Kahtlustatavatena on üle kuulatud ka nimetatud omastamisega seotud mitme ettevõtte juhid, vahendas Hiiuelu.

Kriminaalasja käigus viidi eelmisel nädalal läbi mitmeid läbiotsimisi erinevates ametiruumides, teatas keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Kaarel Kuusk.

Läbiotsimised on seotud sihtasutuse juhatuse liikme Hillar Kuke ebaseadusliku tegevusega, keda kahtlustatakse ametiisikuna sihtasutuse vara suures ulatuses omastamises. Hillar Kukk täitis Kärdla linna vara valitsemiseks loodud sihtasutuses Kärdla Sadam juhatuse liikmena omavalitsuse poolt pandud ülesandeid.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler ütles, et toimingud täiendavate tõendite kogumiseks veel jätkuvad.

Kriminaalasja eeluurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Nõukogu esimees: auditist varade omastamist ei ilmne

SA Kärdla Sadam nõukogu esimees Georg Linkov ütles ERR-i raadiouudistele, et nõukogu poolt läbi viidud kontroll ei ole sihtasutuse varade omastamist tuvastatud. “Tänaseks ma tean, et sihtasutuse varade omastamist ei ole toimunud,” kinnitas Linkov. Ta märkis, et edasi läheb kogu lugu tema jaoks väga segaseks.

Linkov kutsus reedeks kokku sihtasutuse nõukogu, kus arutatakse juhtunut. Ta märkis, et sihtasutus on mõni päev tagasi oma varasid auditeerinud ja puudujääke ei leitud.

Linkovi sõnul uuritakse menetluse käigus ka sadama ehituses osalenud Hiiu Teede tegevust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments