Kärdlast sai üle 70 aasta taas sadamalinn

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sel nädalal sai Hiiumaa pealinnast üle peaaegu 70 aasta taas sadamalinn, kui kuu enne tähtaega avati Kärdla külalissadam.

3,5 ja 3,0 meetri sügavuse sadamabasseiniga Kärdla sadamas on 58 sildumiskohta väikelaevadele, tulevikus on kohtade arvu võimalik suurendada 115-ni, vahendab hiiumaa.ee.

Sadam sai nurgakivi 23. aprillil. Esimesed alused peaksid sadamas silduma tuleval suvel.

Ehitaja Nordecon AS lõpetas Kärdla külalissadama ehitustööd kuu enne kokkulepitud tähtaega. Tellijaks oli sihtasutus Kärdla Sadam.

Hiiumaa suurima jahisadama kogumaksumuseks olnud 4,74 miljonist eurost ligikaudu 3,2 miljonit eurot katab Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatav piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meede, mille elluviijateks on siseministeerium ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Projekti omafinantseeringu tagab Kärdla linn.

Kärdla sadama ehitustööde käigus tehti süvendustöid ca 35 000 m³ mahus, muule rajati ca 500 m ulatuses ning sadama mitmesuguste funktsioonide täitmiseks ja veesõidukite hooldamiseks mõeldud ala laiendati ca 9000 m² ulatuses merre. Lisaks rajati sadama juurdepääsuteed ja autoparkla.

Tegemist on viimase kümnendi suurima ehitustööga Hiiumaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments