Saunalaval sündinud Haapsalu maratoni idee saab teoks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu maratonil joostakse 32 kilomeetrit mööda tervisteed ja viimased 10 kilomeetrit kulgeb linnas.
Haapsalu maratonil joostakse 32 kilomeetrit mööda tervisteed ja viimased 10 kilomeetrit kulgeb linnas ja Paralepas.

Saunalaval sündinud idee korraldada kevadel Läänemaa terviseteel täispikk maraton, saab teoks 18. mail, mil toimub esimene spordiklubi Suusahunt korraldatav Haapsalu maraton.

Mullu teisel jõulupühal võttis viieliikmeline seltskond — Madis Tiik, Kalev Käosaare, August Tillo, Ruslan Simagini ja Andre Pukk — oma lõbuks ette ja jooksis mööda tervisteeed Ellamaalt Haapsallu. 44 kilomeetri läbimiseks kulus meestel viis tundi.

Õhtul saunalaval jooksuväsimust kontidest välja ajades leiti, samalaadset üritust võiks ka avalikkusele korraldada. Seda enam, et tervisetee on jooksmiseks väga sobiv — pinnas on jooksja jalasõbralik ja ümberringi laulavad linnud — ning et Läänemaa on Eesti üks väheseid maakondi, kus oma täispikka maratoni ei korraldata.

Planeerimise käigus otsustati tuua maratoni start Ellamaalt Ristile ja viimane kümme kilomeetrit joosta Haapsalu linnas.

Linnas kulgeb marsruut läbi lossihoovi ja peatänava raudteejaamani, käiakse ära Peetri kivi juures ja lõpuks jõutakse Väikese viigi ja Promenaadi kaudu tagasi lossiõue. „Kõik Haapsalu ilusamad vaatamisväärsused jäävad teele,” ütles üks korraldajaist Madis Tiik.

Neil, kes täismaratoni ülejõukäivaks peavad, saavad osaleda Haapsalus kulgeval 10 km jooksul /kepikõnnil.

Madis Tiigi sõnul on Haapsalu maratonile registreerunuid juba paarikümne ringis. „Fännid on end juba kirja pannud,” kinnitas Tiik.

Haapsalu maratonil on kodulehekülg www.haapsalumaraton.ee ja lehekülg ka Facebookis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments