Lauri Luik oli kiireim eestlane Zürichi maratonil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu maraton  (107) (Lauri Luik) urmas lauri
Lauri Luik tunamullusel Haapsalu maratonil. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeval Šveitsis toimunud 14. Zürichi maratonil oli kiireim eestlane riigikogu liige Lauri Luik, ajaga 2:49,49, mis tagas üldarvestuses 55. koha.

Maratonist võttis osa rekordiline arv jooksjaid, kokku üle 8800 inimese. Maratoni võitis jaapanlane Yuki Kawauchi ajaga 2:12,03 ning naistest šveitslanna Danieal Aeschbacher ajaga 2:47,39.

Eestlastest saavutas teise koha Valli Pärtel ajaga 3:36,52. Kokku oli võistlustules 5 eestlast.

“Arvestades üsna kehvasid ilmastikuolusid, võib etteastega üldjoontes siiski rahule jääda, mis sest, et isiklik rekord jäi sel korral ca 30 sekundi kaugusele. Poolmaratoni ajaks kujunes 1:25, mis oli oodatust märksa tagasihoidlikum. Esimest korda elus õnnestus maratoni teine pool minuti võrra kiiremini joosta,” sõnas parlamentääride maratoni maailmameister Lauri Luik.

“Kui ilmateade näitas veel eelmisel õhtul 7-8 soojakraadi ning vahelduvat pilvisust, siis võistluspäeva hommikuks olid ilmataadil hoopis teised plaanid. Väljas oli ca 3 soojakraadi ning esimese poole distantsist sadas tihedat lörtsi ja hiljem vihma.”

“Suur osa energiast läks külmaga võitlemisele. Hea, et sai vahetult enne starti otsustatud pikkade käistega särgi kasuks, muidu oleks päris ära külmunud. Niigi oli keeruline spordigeeli taskust kätte saada, kuna käed olid külmast krampis.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments