Ojuland reklaamib uut parteid europarlamendi rahaga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kristiina Ojuland. Foto: Foto: Marbella112/Wikimedia Commons, cc-by-sa-3.0
Kristiina Ojuland. Foto: Marbella112/Wikimedia Commons, cc-by-sa-3.0
Europarlamendi saadik ja Rahva Ühtsuse Erakonna algataja Kristiina Ojuland reklaamib uut parteid maakonnalehtedes europarlamendi raha eest.

22. veebruari Lääne Elus ilmus Kristiina Ojulandi fotoga reklaam, kus ta kustub üles ühinema Rahva Ühtsuse Erakonnaga (RÜE) ja jagab selle kohta teavet.

Arve läheb Kristiina Ojulandile kui Euroopa parlamendi Demokraatide ja Liberaalide Liidu liikmele.

Samasugused reklaamid ilmusid 22. veebruari Võrumaa Teatajas ja Vooremaas.

Reklaamis on RÜE piirkonna esindajana märgitud Anita Keivabu kontaktandmed.

Keivabu kinnitas, et arve läheb Kristiina Ojulandile kui Euroopa Parlamendi Demokraatide ja Liberaalide Liidu liikmele.

„Minu teada peaks europarlamendi liikmetel olema taoliste reklaamikulude jaoks eraldi eelarve ning nende vahendite kulutamine vabariigi aastapäeva kuulutustele on igati mõistetav,” sõnas Keivabu.

Ojuland soovib vahetult enne vabariiga aastapäeva ilmunud reklaamis tõepoolest Eesti rahvale, et tuntaks sellest päevast ja oma riigist ühtmoodi rõõmu. Reklaami ehib ka Euroopa Demakraatide ja Liberaalide Liidu logo.

Kõik see kokku koos Ojulandi fotoga täidab pool reklaamipinda. Ülejäänud poolel pinnal jagab Ojuland teavet RÜE kohta ja kutsub ühinema mõttekaaslastega.

Reklaamis on veebiaadressid, kust saab erakonna kohta teavet ja leida ankeet erakonnaga liitumiseks, samuti piirkonnajuhi Anita Keivabu kontaktandmed.

Lääne–Virumaal asuva Vinni valla volikogu liige Keivabu on RÜE ajutise juhatuse liige ja vastutab „liikmete koordineerimise üle erakonnas”.

Kui palju liikmeks astumise sooviavaldusi Läänemaalt on laekunud, ei osanud Keivabu öelda.

„Läänemaalt on inimesi meiega liitunud ning kindlasti liitub veel. Avaldusi saabub iga päev. Täpset arvu maakondade lõikes pole praegu võimalik esitada,” sõnas Keivabu.

Läänemaaga seob Keivabud see, et tema vanematekodu asub Hiiumaal.

„Seal olen ma sündinud ja kasvanud,” sõnas Keivabu.

Keivabu lisas, et kuna tema kui algatusrühma liikme ülesandeks on inimeste nõustamine uue erakonna põhimõtete osas, pole otsest tähtsust, millises maakonnas ta asub.

„Huvilistega kontakti leiame kindlasti neile sobivaimal moel,” sõnas ta.

Keivabu lahkus Reformierakonnast selle aasta jaanuaris. Enne seda kuulus ta sotsiaaldemokraatlikku erakonda, kust lahkus 2011. aastal.

14. veebruaril ametliku nime kinnitanud RÜE loodi 30. jaanuaril. Esialgu tahtis Ojuland valida partei nimeks Ühtne Eesti, kuid ta oli sunnitud teatri NO99 protestide järel sunnitud sellest loobuma. Ühtne Eesti oli NO 99 populaarne lavastus, mis pilkas ja parodeeris Eesti poliitilisi parteisid.

RÜE programmi põhimõtete aluseks on idee Eestist, kus riigi kogu toimimise keskmeks oleks riigi olulisim alustala — inimene.

RÜE soovib esitada oma kandidaadid 2015. aasta riigikogu valimistele.

Ojulandi kommentaare ei õnnestunud saada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments