Kuklimüük on täies hoos

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vastlakuklid. Foto: Urmas Lauri
Vastlakuklid. Foto: Urmas Lauri

Vastlapäeval on Haapsalu pagaritel vastlakuklite valmistamisel käed-jalad tööd täis.

Teele pagari omanik Hülle Paes ei osanud valmistatud kuklite täpset arvu öelda, kuid pakkus, et neid võiks olla umbes 8000 ringis. Kohvikus kohapeal müügiks on arvestatud 2500-3000 kulit, ülejäänud on tellitud.

Paesi sõnul läks hommikul juba 2500 tellitud vastlakuklit Tallinna poole teele, kuid tellinud on siinsed asutused, Ridala ja Lääne-Nigula valla koolid-lasteaiad ja teisedki.

Siiski leidis Paes ennelõunal, et vastlakuklimüük tundub mullusele alla jäävat. „Aga päev on alles noor ja lõunaaeg tuleb,” lisas ta.

Haapsalu kaubamaja pagari perenaine Lea Rand ei osanud nende valmistatud kuklite arvu ligikaudseltki öelda, sest kukleid tehakse päeva jooksul järjest juurde. „Eks me pärast kassa läbimüügi pealt vaatame, palju neid oli. Nii on endale lihtsam,” selgitas Rand.

Kaubamaja pagari valmistatud kuklid on müügis ka teistes Tarbijate ühistu Haapsalu kauplustes. Lea Rand lisas, et tegelikult on nad vastlakukleid teinud juba paar-kolm nädalat ja seni on kõik müügiks läinud.

Aliide Pagarikoja omaniku Aliide Hints ütles lõuna paiku, et kukleid valmistatakse järjest juure. Kokku valmistatakse täna 500-600 kuklit. „Teelega võrreldes oleme väikesed tegijad,” ütles Hints.

Rondo kohvikust öeldi, et nende valmistatud kuklite arv on üsna väike, sest kukleid tehakse ainult kohapeal müügiks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kids shoes
10 aastat tagasi

A round of applause for your post.Much thanks again.

make money online
10 aastat tagasi

Appreciate you sharing, great article post. Really Great.

huviline
10 aastat tagasi

kui kaua on kukkel kuulunud eestlaste vastlapäeva toidu juurde ? Üks räägib,et vanasti (nii oma sada aastat tagasi) tehti neid,teine jälle,et olid ainult hernesupp ja seajalad ? Kuidas siis oli tegelikult ?

eh
10 aastat tagasi

Tänaseid konsumi kukleid prrovides jäi küll mulje,et värsked need kuklid ei olnud. Igatahes sain pettumuse osaliseks, olid kõike muud kui head.