Ojuland Helme parteiga ühisnimekirja ei tee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

mart helme

Rahva Ühtsuse Erakond (RÜE) lükkab tagasi Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ettepaneku moodustada riigikogu valimistel osalemiseks ühisnimekiri, sest selleks peaksid vastloodud partei kandidaadid oma erakonnast lahkuma, teatas Postimees.

RÜE esimehe Kristiina Ojulandi sõnul saab takistuseks valimisseaduse nõue, et ühe erakonna nimekirjas ei või teise erakonna liikmed kandideerida. See paneks ühisnimekirjas osaleda soovijad rumalasse olukorda, sest EKRE nimekirjas kandideerimiseks peaksid RÜE liikmed astuma oma erakonnast välja ning osalema valimistel parteituna. «Aga vabandust, see kõlab täiesti ebamõistlikult, kui erakond on just loodud ja erakonna esinaisega eesotsas mõned võimalikud kandidaadid sealt lahkuvad. Seda ei saa terve mõistusega ära seletada, inimesed ei saa sellest aru ja me lihtsalt paneksime iseennast narri olukorda,» lausus Ojuland Postimehele.

Küll kinnitas ta, et erakond jätkab teiste riigikogus esindamata erakondadega läbirääkimisi muude koostöövõimaluste üle. Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Martin Helme ütles Postimehele, et erakondade esindajad arutavad edasist koostööd tõenäoliselt sel reedel toimuval kohtumisel.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments