Juhtkiri: Ojulandi reklaamist

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kristiina Ojulandi uue partei reklaam ilmus Lääne Elus 22. veebruaril.

Kristiina Ojulandi uue partei reklaam ilmus Lääne Elus 22. veebruaril.
Kristiina Ojulandi uue partei reklaam ilmus Lääne Elus 22. veebruaril.

Kui Euroopa Parlamendi liikme Kristiina Ojulandi esindaja tellis Lääne Elult reklaami, milles kutsus inimesi liituma oma uue parteiga, ei jäänud tellimiskirjast vähimatki kahtlust, et arve tasub Euroopa Parlament. Reklaam ilmus. Ojulandi uue partei esindaja kinnitas, et Läänemaal on huvilisi, kes tahaksid liituda Rahva Ühtsuse Erakonnaga.

Reklaami tellimiskirjas oli eraldi real hoiatus, et Euroopa Parlamendi raamatupidamine on aeglane ja rahalaekumine võtab aega.

Reklaam ise oli kujundatud nutikalt, sellel ilutses ALDE (Euroopa Liberaalide ja Demokraatide Liidu) logo. Prantsuse keelt rääkival Euroopa Parlamendi ametnikul ei teki ilmselt kahtlusi, et tegemist on parlamendi asja ajamisega. Kui seda reklaami aga lugeda, siis ei jää kahtlust, et Ojuland ajab seal oma isiklikku asja — reklaamib erakonda, mille tahab lähikuudel ametlikult registreerida.

Kui uudislugu oli ilmunud, otsustas Ojulandi büroo anonüümne ametnik hakata levitama pressiteate vormis süüdistust, et Lääne Elu on avaldanud eksliku info. Ojuland ise pole vastanud ühelegi küsimusele ei e–posti ega telefoni teel. Asju ajab tema europarlamendi büroo.

Postimehele, ERRile ja Delfile saadetud teates kinnitas Ojulandi esindaja, et Ojuland tasub arved ise. Lääne Elule saadetud kirjas oli info aga vastupidine: Ojulandi esindaja ütles, et Ojuland ei kavatse reklaami eest üldse maksta.

Nüüd, mil ajakirjandus on tõstatanud teema, on Ojulandil või tema juhitaval Rahva Ühtsuse Erakonnal kahtlemata õigus ise tasuda reklaamide eest. See ei muuda aga tõsiasja, et esialgu palus Ojuland saata Lääne Elul arve Euroopa Parlamendi raamatupidamisele. Sinna see ka läheb, sest reklaamipinna müüjana saadab Lääne Elu arve tellija märgitud aadressile.

Kui hetkeks kehastuda Ojulandi advokaadiks, siis Euroopa Parlamendi liikmele on ette nähtud raha kulude katteks. Poliitiline tegevus on ühe parlamendiliikme peamine tegevus. Seega ei tohiks selles olla midagi taunimisväärset, kui parlamentdi liige asutab uut parteid.

Mis on aga veel ametlikult registreerimata parteil pistmist ALDE fraktsiooniga? Või kuidas Ojulandi isiklik poliitambitsioon läheb kokku Euroopa seaduslooja tööülesannetega? Ojulandi büroo valulik reaktsioon näitab, et ilmselt ei lähe kokku. Uus partei pole ALDE liige, aga väärika poliitühenduse logo on juba pandud erakonna kuube ehtima.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
xbdnqiap
9 aastat tagasi

très gracieux xbdnqiap http://adf.ly/6249830/banner/xbdnqiap.smskeys.com .vendeur à recommander marchandise impecable