Juhtkiri: Ojulandi arvest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland maksis oma uue erakonna valimisreklaami lõpuks ise kinni. Kui esialgu tahtis ta, et Euroopa Parlament maksaks kinni teated, mis kutsusid liituma Rahva Ühtsuse Erakonnaga, siis pärast ajakirjanduse küsimusi loobus ta sellest plaanist ja tasus ise arved.

Kättemaksuks ajakirjanduses puhkenud skandaali eest viskas Ojuland oma parteist välja Anita Keivabu, kes söandas kahelda, kas uut erakonda on mõistlik rahastada Euroopa Parlamendi kuluarvetega.

„Kas meedias peksu ei tule?” küsis Keivabu Ojulandi büroo töötajalt Anu Kikaselt.

Kikas vastas, et ei tule, sest uue partei reklaami võib nimetada europarlamendi liikme ametlikuks tervituseks.

Ojulandi reklaami lugu näitab kõnekalt, kuidas poliitik üritab oma kulusid suunata maksumaksjate kaela. Parlamendi liikmel on õigus nõuda oma poliitilise tegevusega seotud kulude hüvitamist, paraku pole see lubatud riigisiseses poliitvõitluses.

Kõige krooniks on Ojulandi või täpsemalt öeldes tema büroo jätkuv hämamine. Kardetavasti saadab Ojulandi büroo ka homme välja pressiteate, milles kinnitab, et ükski fakt värske Lääne Elu uudisloos ei vasta tõele.

Kui nii läheb, näitab see, kui vähe suudab üks poliitik oma vigadest õppida.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments