Kristiina Ojulandi büroo vastulause

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lääne Elu avaldab Euroopa Parlamendi saadiku Kristiina Ojulandi büroo vastulause artiklile „Ojuland reklaamib uut parteid europarlamendi rahaga”.

Oleme väga sügavas hämminugs taolise artikli ilmumise pärast, sest väide, nagu oleks Kristiina Ojuland maksnud arve Euroopa Parlamendi rahast, pole tõene.

Kristiina Ojuland soovis toetada maakonnalehti, pannes neisse tasulistele pindadele tervituse vabariigi aastapäevaks Teie maakonna elanikele. Tervitusele oli lisatud üleskutse ühineda mõttekaaslastega Rahva Ühtsuse erakonnast, sooviga kaasata kohalikke inimesi Eesti tuleviku üle kaasa rääkima. Kui arve saajaks on Euroopa Parlament, ALDE fraktsioon, Kristiina Ojuland, siis mis Teile ütleb, et see arve ei peaks olema Kristiina Ojulandile, kes on ju ALDE fraktsiooni saadik Euroopa Parlamendis?

Teie ajakirjanik pöördus eile kirjalikult Euroopa Parlamendi saadiku poole sooviga “saada kommentaari” reklaami tekstile. Miks peaks Euroopa Parlamendi saadik oma kiires päevas esimese asjana kommenteerima omaenese reklaami teksti? Ajakirjaniku kiri ei sisaldanud ühtki küsimust ega teemat, mis oleks nõudnud parlamendiliikme kiiret ja kohest sekkumist. Kristiina Ojulandi büroost võeti ajakirjaniku koordinaadid sooviga täpsustada kommentaari sisu eile õhtul st 03.03. Artikkel oli selleks ajaks ilmselgelt juba koostatud ja ilmunud, lisades sellele vaid “Kristiina Ojulandi kommentari ei õnnestunud saada”. Mis on seega samuti lugejat eksitav väärinfo.

Anita Keivabu, keda olete teksti tarvis intervjueerinud võib olla küll Kristiina Ojulandi parteikaaslane, kuid see, kui tema vaid arvab, kuidas saadik arve maksab, ei saa kindlasti olla terve artikli aluseks.

Käesolevaga soovime Lääne Elult vabandust segadusttekitava ja Euroopa Parlamendi liikme mainet kahjustava artikli avaldamise eest. Reklaam, mille väljaanne ise on oma artikliga kuulutanud enda jaoks ebasobivaks, pole ilmselgelt talle vajalik, seega pole ka tarvidust selle eest tasuda, veel vähem kasutada Lääne Elu, kes oma reklaamiandjate osas kasutab selliseid tagaseljavõtteid, edasise reklaamikanalina võimalike tulevaste Kristiina Ojulandi või tema partei ürituste puhul.

Kuna paberväljaandes on eksitav info juba ilmunud, soovime, et internetist eemaldataks Teie koduleheküljelt koheselt väärinfot edastav tekst ja järgmises paberlehes ilmuks vabandus sama suurel pinnal, kui ilmus eksitav lugu.

Kristiina Ojulandi büroo

8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Selle
8 aastat tagasi

petise, peibutuspardi, mahhinaatori (kuidas keegi soovib) mainet ei saa
keegi rohkem kahjustada, kui ta seda ise teinud on. Reklaam jääb reklaamiks
olenematta kuidas juristid omas keeles tõlgendavad.

imelik
8 aastat tagasi

Väga nõme on proua Ilvesest sellise kahtluis külvava loo kirjutamine.
Võiks piinlik olla. Lehele anti raha eest reklaam, ja see pole väike summa. Siis minna intriige punuma, ise sööte sellest pajast, kuhu raha anti.

juss
8 aastat tagasi

kuidas on võimalik kahjustada midagi, mida pole enam olemas?

mats
8 aastat tagasi

Miks proua meid eelmistel aastatel õnnitlenud pole, ahh?

ingel kesapõllul
8 aastat tagasi

Reformikommunisti kallase kool paistab ilusti läbi. Siit ei ole mitte midagi head oodata juudapoegade võim töötab ainult küüned omapoole ja sõidab sust linttraktoriga üle. Pärast väidab et sa ise ju tahtsid, sest meie tahtsime ka.

Kaie Ilves
8 aastat tagasi

Ajakirjanik ei soovinud saada “kommentaari reklaami tekstile”, nagu Kristiina Ojulandi büroo väidab, vaid edastas Kristina Ojulandile terve kõnealuse artikli, et Kristiina Ojulandil oleks võimalus sellele lisada omapoolne kommentaar.

kodanik
8 aastat tagasi

Ojulandi mainet ei ole võimalik kahjustada, see on juba niigi olematu.

kodanik
8 aastat tagasi

ei tea mitu häält see tädi loodab saada… tundub et katus sõidab 200 km, h