3

Galerii: Lossihoovis peeti lumeta vastlapäeva

Avatar

Kaia Ansip

kaia.ansip@gmail.com

Täna peeti Haapsalu piiskopilinnuse hoovis lumeta vastlapäeva tandemsuusatamisega murul ja kelguslaalomiga kruusal.

„Traditsioonilised mängud on kõik olemas välja arvatud lume peal kelgutamine,“ rääkis noortevolikogu esimees Roger Tibar.

Noortevolikogu ja huvikeskuse korraldatud vastlapäevale tulid kohale pea kõik Haapsalu lasteaiad ja alustasid päeva võimlemisega ning ringmängudega. Põhikooli lapsed vedasid köit, viskasid saabast, jooksid lestadega, kandsid sõpru ja osalesid muudel võimalikel mängudel.

„Tegevusi on palju – on suusatamist muru peal, kelguslaalom, saapaviskamine, vägikaikavedu ja palju muud,“ lausus Tibar.

Pidupäev lõpetati jalgpallimatšiga linnavalitsuse ja noortevolikogu vahel. Osales ka päästeamet.

Enne seda toimus aga põnev võistlus nimega fotojaht. Linnuses on viis punkti ja igas punktis on ülesanne, mida tuleb tabada pildile. “Näiteks kui on märksõnaks püramiid siis nad kas teevad mingitest asjadest püramiidi, teevad ise püramiidi ja jäädvustavad selle ja pärast saadavad pildid meile huvikeskuse facebooki lehele ja parimale on ka auhind, mida me veel välja ei ütle,“ selgitas Roger Tibar.

Tänavune vastlapäev ennustab varajast kevadet. Vanarahvas uskuvat, et kui vastlapäeval on kuu väga noor, siis saabub kevad varakult.

Tänane kuu on loodud alles möödunud reedel. Vastlapäev oli vanarahvale viimane pidupäev enne paastuaega. Kui talvel tapetud seast olid veel vaid jalad alles, siis keedeti neist hernestega suppi ja hakati ootama, millal lehmad taas lüpsile lähevad.

Fotod: Arvo Tarmula
Vastlapäev (1)

Vastlapäev (7)

Vastlapäev (10)

Vastlapäev (15)

Vastlapäev (21)

Vastlapäev (24)

Vastlapäev (27)

Vastlapäev (28)

Vastlapäev (32)

Vastlapäev (44)

Vastlapäev (45)

Vastlapäev (50)

Vastlapäev (53)

Vastlapäev (54)

Vastlapäev (55)

Vastlapäev (57)

Vastlapäev (58)

Vastlapäev (60)

Vastlapäev (61)

Vastlapäev (62)

Vastlapäev (63)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
jordan shoes
jordan shoes

I discovered your blog website on google and check a couple of of your early posts. Continue to keep up the fairly wonderful operate. I just further up your RSS feed to my MSN News Reader. Searching for forward to reading more from you later on!
jordan shoes

fx range traders scam
fx range traders scam

I cannot thank you enough for the post.Thanks Again. Really Great.

online business
online business

Great article.Really looking forward to read more. Keep writing.

wpDiscuz