Jüri Ennet: Iga inimene on andekas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Eile õhtul sai poolsada huvilist Haapsalu lastekodus nautida psühhiaater Jüri Enneti loengut. Enneti oli elust ja õnnest rääkima kutsunud Lions–klubi Valge Daam.

„Tahtsime end harida, kuid mõtlesime, et kuidas teha niii, et sellest ka teistele kasu oleks,“ ütles klubi president Irene Väli. Nii nad sihtasutuse Haapsalu Hooleandekskus juurde jõudsidki.

„Kõige rohkem on mind aidanud justnimelt haiged patsiendid, nad on pannud mind ise mõtlema,“ rääkis pikki aastaid Tallinna psühhiaatriahaiglas töötanud Ennet.

Iga inimene on andekas ning siia maailma sündinud selleks, et olla õnnelik. Seda teab Jüri Ennet surmkindlalt. Samas ei saa inimene olla õnnelik üksi metsas või mäe otsas istudes. „Peab olema lähisuhe, kaaskondlasi, kes teda tunnustaksid,“ rääkis Ennet. „Ärge olge kadedad kiitmaks!“ vaatas psühhiaater lastekodu õpetajate suunas. „Näiteks kõige parem kapsasupikeetja võiks koha tunnustustahvlil leida,“ soovitas Ennet.

„Eesmärk on tunnetada, mis kedagi õnnelikuks teeb, ning siis seda neile ka pakkuda. Arvan, et selleks te siin oletegi,“ õpetas Jüri Ennet.

„Mina jäin loenguga väga rahule,“ ütles lastekodu juhataja asetäitja Külle Saar. „Arvan, et kolleegid ka, sest see teema puudutas meist igaüht.“ Saare sõnul on Ennet nii tuntud nimi, et teda tuldi kuulama ka ilma reklaami tegemata.

„Meie jaoks oli hästi oluline, et saaksime kellelegi toeks olla,“ ütles LC Valge Daam president Irene Väli. „Samas on meidki aastate jooksul toetatud. Enne jõule saatsime kirju Haapsalu edukatele ettevõtjatele ning saime tublit toetust.“

Annetustest kogunenud ning laatadel pannkookide müügist saadud rahast saab klubi omakorda toetada abivajajaid. „Tahame kõiki oma toetajaid südamest tänada,“ ütles Väli.

24 liikmega LC Haapsalu Valge Daami tegevus, nagu Lionsi liikumine laiemalt, on suunatud abivajajate aitamiseks.
Fotod: Urmas Lauri
Jüri Ennet 013
LC Valge Daam president Irene Väli.
Jüri Ennet 020
Psühhiaater Jüri Ennet.
Jüri Ennet 026

Jüri Ennet 027

Jüri Ennet 028

Jüri Ennet 030
Psühhiaater Jüri Ennet.
Jüri Ennet 047
Psühhiaater Jüri Ennet.
Jüri Ennet 051

Jüri Ennet 054

Jüri Ennet 060

Jüri Ennet 061

Jüri Ennet 062

Jüri Ennet 066

Jüri Ennet 078
Jüri Ennet ja Irene Väli.
Jüri Ennet 088
Lions-klubide Eesti piirkonna kuberner Andrus Kõre.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments