4

Galerii: Haapsalu lastekodu tähistas väikeses seltskonnas 70. sünnipäeva

Oma mälestustest lastekodus rääkis hooldekandekeskuse tegevusjuht Evi Viherpuu. Arvo Tarmula
Oma mälestustest lastekodus rääkis hooldekandekeskuse tegevusjuht Evi Viherpuu. Arvo Tarmula

Neljapäeval tähistas Haapsalu hooldekandekeskus väikeses seltskonnas lastekodu 70. sünnipäeva.

Suurt pidu, nagu alguses plaanis oli, koroonaviiruse ohu tõttu ei korraldatud. Nii olid peole kutsutud vaid Haapsalu linnapea Urmas Sukles, aselinnapea Kaja Rootare, hoolekandekeskuse juht Hanna-Brett Lepplaid ja paar töötajat.

Sukles ulatas juhatajale tänukirja Douglas Jerroldi mõtteteraga „On vaja igat sorti inimesi, et saada kokku maailm”.

„Tänukirjad on kas formaalsus või on nendel iva sees. Sellel tänukirjal on sees iva, sest teie maailm on siin väga eriline ja südamlik,” ütles Sukles.

Oma mälestustest lastekodus rääkis hooldekandekeskuse tegevusjuht Evi Viherpuu, kes on asutuses töötanud 44 aastat. Viherpuu meenutas, et alguses oli Vee tänaval asunud lastekodus neli peret ehk neli tuba, kus igas elas kümme last. Olmetingimused olid lastekodus kehvad ning õues käimine ülimalt keeruline, sest liikumispuudega lastel kärusid ei olnud. Lastekodu olukord paranes, kui rootslaste toel valmis uus hoone Kastani tänavale. Sukles meenutas, et rootslasteta oleks olukord läinud väga keeruliseks, sest Vee tänava hoone omanikud tahtsid maja tagasi saada.

Kastani tänavale valminud lastekodu hoone põles 2011. aasta veebruaris. 2013 valmis selle asemele uus maja. Lisaks on hoonetekompleksis noortemaja, kus on kogukonnateenusel olevad noored, ning viis 8kohalist peremaja. Kuigi peremajadesse mahub elama 40 last, on seal praegu kasvamas 20 last.

Haapsallu lõid lastekodu 1950. aastal arstidest abielupaar Heino ja Jadviga Kreek.

Malle-Liisa Raigla

Arvo Tarmula fotod

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kaamera Tiit.
Kaamera Tiit.

Ivaka eks ka seal. Hmm pulber otsas ja kuulsust kogumas😀 edevus on ka haigus.

nii tahaks
nii tahaks

et mitte kunagi ükski ema ei jätaks oma last………

anonüümne
anonüümne

Palju õnne kogu lastekoduperele.Oleme rõõmsad.

Matemaatik
Matemaatik

Neli pereT, mitte pere.

wpDiscuz