Haapsalu lastekodu tähistas Eesti riigi sünnipäeva

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Haapsalu laste- ja noorekodu tähistas läinud reedel Eesti vabariigi 98. aastapäeva palvusega Haapsalu Jaani kirikus ja mälestas viis aastat tagasi juhtunud põlengu ohvreid.

„Meie Viigi koolis õppivad lapsed andsid suurepärase kontserdi,” ütles Haapsalu Hoolekandekeskuse juhataja Peeter Alekand. Kontserdi valmistasid ette ja laulud-luuletused õpetasid selgeks Viigi kooli õpetaja Helle Lember ning Viivika Riiel, kes tegeleb sotsiaalmajas koos käiva noorteringiga. Seal käib nii noortekodu kui ka mujal elavaid lapsi. Veel esines naiskoor Kaasike.

Laste- ja noortekodu lapsed tähistavad vabariigi aastapäeva palvusega kirikus kolmandat aastat. Alati meenutatakse ka lastekodu traagilist põlengut, millest tänavu 20. veebruaril sai viis aastat. Põlengus hukkus kümme last ja nende mälestusesks süüdati kirikus küünlad.

Haapsalus Kastani tänava lastekodus on praegu 39 last, noortekodus elab 15 noort. Alekannu sõnul on umbes pooled lapsed Läänemaalt, pooled mujalt Eestist.

Fotod: Peeter Alekand

Lastekodu Jaani kirikus 2016 008 Jaani kirikus 2016 012 Jaani kirikus 2016 017 Jaani kirikus 2016 018

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments