Läänemaa sotsid nõuavad ebavõrdsuse vähendamist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri

Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri
Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Läänemaa üldkoosolek rõhutas vajadust tegeleda aktiivselt ebavõrduse vähendamisega. Eestis süveneb nii sotsiaalne kui regionaalne ebavõrdsus ja see tendents tuleb peatada, teatati partei pressiteates.

“Läänemaa inimesed on väljendanud oma muret ebavõrduse süvenemise pärast erinevates valdkondades. Eestis süvenevad erinevused pealinna ja muu Eesti vahel. Räägitakse keskmise palga kasvust, aga tegelikult on tihti palgad nii madalad, et ka töötav inimene langeb vaesusesse,” ütles sotsiaaldemokraatide Läänemaa piirkonna esimees ja riigikoguliige Neeme Suur.

“Ebavõrdses olukorras on ka meie pensionärid, lapsed ja lastega pered. Vajame selget muutust valitsemises, me ei tohi oma inimesi või maakondi üle parda visata,” jätkas Suur.

Läänemaa sotsid esitasid europarlamendi kandidaatideks Sven Mikseri, Marju Lauristini, Hannes Hanso ja Marianne Mikko, kellelt nad ootavad ebavõrdsuse vähendamise eest seismist.

Teistest piirkondadest on kandidaatideks on üles seatud ka Ivari Padar, Eiki Nestor, Abdul Hamid Turay, Jevgeni Ossinovski, Urve Palo ja Liina Raud.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond kinnitab europarlaendi valimiste kandidaadid ja hääletab nimekirja järjestuse märtsi lõpus toimuval SDE valimiskogul.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 25. mail.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
algpqgbx
10 aastat tagasi

I really enjoy adore these particular program! algpqgbx http://adf.ly/6249830/banner/algpqgbx.smskeys.com might go for lots of halloween costumes . I recommend these to anybody who adores jewelry!

Panomees
10 aastat tagasi

Mina kurdan jälle ilusate naiste vähesuse üle. Tallinnas neid kordades rohkem. Meil Aafrika klubis iga nädalavahetusel üks ja sama klimbisupp. Kohutav ebavõrdsus!

Tõeliselt
10 aastat tagasi
Reply to  Panomees

ilusad naised ei tolgenda klubides…tuleb otsida õigetest kohtadest.

penomees
10 aastat tagasi
Reply to  Panomees

kuule töll,täna õnne et,mõne libraka endale kukile pole saanud,tuleb meelde PAIMULLIN ja tema hakkaja KATI,KEL nüüd pagunid isegi peal ja…………….aga jah,

ahaaaa
10 aastat tagasi

No mis ebavõrdsus palgaga,vaadake kui palju teenib Haapsalus juba üksnes toitlustusjuht, seega kõik saab vaid korras olla meie linnas, ka linnapeade palgad ei ole väiksemate killast.Millest jutt käib?

kati
10 aastat tagasi
Reply to  ahaaaa

eks mariannel oma venna meelisega ka väga suur ebavõrdsus,üks pürib europarlamendisaadikuks ja teisel pole tööd ega elada kusagil,usun et on millest alustada…….

kodanik
10 aastat tagasi

ei saanud raudteega riigikokku, kahjuks oli sel hetkel haapsalus raske tragöödia ja suur juhuslikult maavanem. edasi mõelge ise;(

läänemaalt
10 aastat tagasi

härra Suurel on palju suuri sõnu. Tuli kunagi idee Läänemaa Värav – teada kuidas sellega. Siis sai raudtee taastamise jutuga riigikokku – jutuks raudtee siiasaamine jäänud ongi. Trükikirjas oskab iga mõtlev inimene toredaid loosungeid lubada, kuid kahjuks jääb sotsidel reaalsetest tegudest puudu. Hea näide ka kui teledebattides majandusest rääkides suudetakse igale teemale vastata sama jutuga – lastetoetused pole tõusnud. See näitab, et elu edendavatel teemadel ei suudeta teiste erakondadega (IRL, Reform, Kesk) isegi võrdväärset debatti arendada.

tohe
10 aastat tagasi

Sellised loosunglikud,ilma konkreetsete ettepanekuteta üleskutsed toovad kasu asemel kahju,sest rahvas on neist tüdinenud.Pole sirget selga ega deklaratsioonidele järgnevaid tegusid.

sots
10 aastat tagasi

seest siiru viiruline, väljast mitmevärviline, tehke enne asjad kodus korda, siis minge teisi õpetama