Haapsalu linnavolinik: Kalju Aigro

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

kalju-aigroLääne Elu tutvustab kõiki Haapsalu linnavolikogu liikmeid.

Kalju Aigro lühiiseloomustus: Suur elukogemus, põline haapsallane, tunneb linna ja olusid. Teinekord ei suuda isiklikku ja volikogu asja lahus hoida, võtnud mõnd elektrihanget ja mõnd majaehitust üsna isiklikult.

Neljandat korda volikogu aseesimees, volikogus olnud kokku kuus korda alates teistest valimistest 1996. Volikogu vanim liige.

Aigro on 1994 asutatud A ja T Elektri juht ja omanik, TPI haridusega insener.

Poliitikasse tuli Liberaalide valimisliidu kaudu, kus olid ka Andres Lipstok, Heldur Õigus ja Toomas Vilosius.

Aigro ei pea ennast mitte poliitikuks, vaid realistiks, kes näeb poliitiliste mängude asemel rohkem praktilisi asju.

Ta on Haapsalus sündinud ja gümnaasiumi lõpetanud, TPIst suunati ta Haapsalu autobaasi tööle.

„Ju ma ei ole siga mänginud,” kõlab Aigro vastus küsimusele, kuidas on tal õnnestunud peaaegu 20 aastat volikokku pääseda.

Tööst volikogus räägib ta nii: „Loen eelnõusid, eriti tehnilisemaid asju. Ehitused ja investeerimine on minu ala. Koolitoitu või kultuurisündmusse ma väga ei süüvi.”

Aigro toob näiteks Kreutzwaldi tänava detailplaneeringu, mida käsitles juba üle–eelmine volikogu. Siis oli kunagise teenindusmaja õu korrusmaju tihedalt täis kavandatud. Ümbruskonna elanikele ei meeldinud see sugugi. Nüüd on planeering  lõppjärgus, krundile tehakse väiksemad eramud, mitte kortermaju.

„Kolm koosseisu, aga lõpuks läheb asi õigesse paika,” ütles Aigro, kes on sel teemal aruteludel jm sõna võtnud.

Aigrole teevad haiget ametnike asjatundmatud otsused. Need lähevad linnale kalliks maksma. Näiteks toob Aigro tennisehalli lameda katuse, millel on kõrged parapetid, nii et katusest saab 1,2 m kõrgune vann. Talvel on katus lund täis, seda aetakse labidaga alla.

Häälte arv: 95
Reformierakond

Sündinud 11. 6.1945

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments